Anmeldelse film It

Mor og far er nifsest

Den skumle klovnen Pennywise er også skummel. Men «It» blir litt for lang.

KULTSKREKK: Bill Skarsgård spiller monsteret Pennywise, som tar form etter ofrenes verste mareritt, i nyinnspillingen av «It». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er to typer skikkelser i «It», den etterlengtede nye filmatiseringen av Stephen Kings roman, som er skikkelig, ordentlig skumle. Det ene er som forventet, eller i alle fall som håpet: Den morderiske klovnen Pennywise, spilt av Bill Skarsgård, er en smilende psykopat med hes stemme og stakkato mimikk. Skarsgård omfavner klovnens campy side uten at han blir en klisjé. Det er godt gjort.

Utrygg overalt

Den andre formen for skummelhet er mer overraskende. For barna som må konfrontere Pennywise har foreldre og foresatte som er nesten nifsere enn klovnen: Som regel er de i bakgrunnen, men de er ruvende, fåmælte og truende, overgripere og manipulatorer. Når de seks guttene og venninnen deres, den desperat attråverdige Beverly (Sophia Lillis) sykler avsted over knastrende grus får tilskueren følelsen av at de ikke er trygge noe sted, ikke i nærheten av elvene, brønnene og kloakkrørene som synes å være Pennywises transportnett, men heller ikke hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer