Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mor og gutta

Tre fine alenemødre velger og vraker.

Terning4 Norsk reality Premiere på TV3 i morgen kl. 20.30 TV: Man burde selvsagt i prinsippet bli like provosert når en gjeng kjærlighetssugne gutter slåss om én jente, som når en like stor bukett jenter kjemper om en enkelt manns gunst. Men prinsipper samsvarer ofte ikke med den spontane reaksjon, og jeg tror dét er en av grunnene til at «Mamma søker kjæreste» har mer sjarm enn de mange seriene vi har sett med motsatt kjønnsfordeling. Det er politisk ukorrekt å tenke sånn, men sånn er det bare. Men når det er sagt, så virker det ganske så premoderne når friere/frierinner står i kø for å sjarmere et eksemplar av det motsatte kjønn. Det skal liksom være så vanskelig å treffe noen på byen, er omkvedet i vår nettsjekkende tidsalder, men oddsene er ikke bedre for gutta som søkte om å bli med i «Mamma søker kjæreste».

Har det bra

Vel. Nok metamoralisme. La meg introdusere mødrene. Christine (23) bor i Lierbyen, studerer til sykepleier, har en datter på to år og «har alt det jeg trenger i livet mitt. Det eneste jeg ønsker meg er en kjæreste». Lene (26) fra Lørenskog er renholdsleder, har to døtre og kjeder seg når hun ikke er sammen med barna sine. Mette (38) er firebarnsmor og lærer og bor i Vestby fordi pappaene til barna bor på samme sted.

Starten er lovende. Vi inviteres inn i hjemmene til de tre mødrene og en av de fineste scenene finner sted når Mette sitter sammen med sine fire barn i sofaen og skal velge ut friere fra søkerbunken. Eldstesønnen på 16 krever at «han fotballduden» går videre.

Konseptet fanger

Med det ligger jo i konseptets natur at «Mamma søker kjæreste» raskt forvandles til tradisjonell samlebånds-reality. Voice over-stemmen sier «endelig er dagen kommet», mødrene forteller om hva de ønsker seg, gutta gjør det samme og så følger klemmeritualet før de tre mannlige haremene blir stående og vente på ordre fra mødrene.

Over en bedre middag blir gutta spurt om å presentere seg selv og flere oppfører seg naturligvis noe klønete i plenum og sier rare ting som ville vært mer sjarmerende i en naturlig setting, under fire øyne. Men tross alt, alle lengter etter kjærlighet, og en middels sjarmerende date-serie er å foretrekke framfor mer eller mindre fantasiløse pengekonkurranser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media