- Mor trikset med prevensjonen

Monty Python-legenden Michael Palin skulle aldri vært født.

LEGENDARISK: Michael Palin (69) bidro til å endre alle begreper om humor som medlem av gruppe Monty Python. Nå kommer han med romanen «Helt sant!». Foto: Lars Eivind Bones
LEGENDARISK: Michael Palin (69) bidro til å endre alle begreper om humor som medlem av gruppe Monty Python. Nå kommer han med romanen «Helt sant!». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Hun har hatt tre fester allerede, sier Palin om svigermoren som fyller 100. - Alle er utslitt, før selve dagen. Hun er på ballen hele tida.

- Hva med deg? Du fyller snart 70? - Jeg skal holde ett selskap. Det klarer seg lenge.

Monty Python-veteranen er i Norge som romanforfatter. Boka «Helt sant!» («The Truth») er oversatt til norsk, en satirisk fabel om en lettere avdanket journalist som skal skrive en bioigrafi om en legendarisk miljøaktivist; et oppdrag som fører ham på ville veier blant utilregnelige mennesker i Indias urskoger.

- En forfatter som kaller en bok «sannheten» må enten være gal eller meget ironisk? - Jeg er litt av begge deler. Selvsagt er boka satirisk. Hva er idealisme? Og hva er sannhet? Det ett menneske tror på, er vranglære for et annet. Den handler ikke om å være sikker på noen ting. Snarere om at idealisme er noe man skal være forsiktig med.

- Ikke helt ulikt det Monthy Python forfektet? - Absolutt. Vi snudde verden opp ned. Vi gjorde alt det vi fikk høre at vi ikke kunne gjøre. For oss var det absurde en naturlig tilstand. På den måten forsøkte vi å ta rotta på alt som var pompøst og alvorlig. Og vise hvor vanskelig folk har for å avfinne seg med at de har tatt feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer