KOMMENTARER

Mora di jobber ikke her

Eldrebølgen vil kreve stadig mer ulønnet arbeid. Hvem skal betale for det? Spør Marie Simonsen.

GRATISARBEID:  Har vi råd til en bedre eldreomsorg? Spørsmålet er om vi har råd til å la vær. Her besøker Erna Solberg Vea Sykehjem i Karmøy kommune i valgkampen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GRATISARBEID: Har vi råd til en bedre eldreomsorg? Spørsmålet er om vi har råd til å la vær. Her besøker Erna Solberg Vea Sykehjem i Karmøy kommune i valgkampen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Mora mi var i den ulønnete omsorgsbransjen. Hun tok seg av fire barn, et par hunder, en katt, to undulater, en hamster, titalls mus som formerte seg fortere enn hun rakk å skylle dem ned i do, og et par skilpadder som hun forgjeves prøvde å prakke på en fransk nabo ut i fra en ide om at franskmenn liker skilpaddesuppe.

Dyrehold var for så vidt en bigeskjeft innimellom rengjøring, klesvask, matlaging, vedlikehold, barnepass og kjøring på skoleutflukter. Etter hvert passet hun også barnebarn og foreldre. Og endte som minstepensjonist.

Hun tok seg ikke betalt for en livslang arbeidsinnsats. Ingenting av det hun gjorde satte spor etter seg i nasjonalregnskapet. Ja, bortsett fra at hun produserte barn, som er det mest lønnsomme kvinner kan gjøre. Egentlig burde kvinner konsentrere seg om å poppe ut barn til glede for BNP og finansministeren i stedet for å sette hele landet i tidsklemme, men av en eller annen grunn insisterer moderne kvinner på å regnes med og forlater hjem og barn i timevis hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.