Moral fra soverommet

«I soverommet» er ikke en sengekantfilm. Den handler ikke om hva man gjør , men hva man sier på soverommet - om de innerste hemmelighetene mellom to mennesker som står hverandre nær.

Det er også en film med mange ansikter. Den starter som et halvidyllisk familiedrama, om ekteparet Ruth (Sissy Spacek) og Matt Fowler (Tom Wilkinson), og deres eneste barn Frank (Nick Stahl). Han skal i gang med arkitektstudiene, men bruker sommeren til hummerfangst og hygge med den noe eldre kjæresten, tobarnsmoren Natalie (Marisa Tomei). Slangen i paradiset er hennes voldelige eksmann Richard (William Mapother). Verken Ruth eller Matt er begeistret over forholdet, men aksepterer det på hver sin måte.

Handlingen skifter brått karakter. Det skjer noe uventet og fatalt, og nå brukes elementer fra både det psykologiske dramaet og thrilleren for å fortelle historien. Fortsatt står Spacek og Wilkinson sentralt, de skaper to troverdige personer som går gjennom ei kvern av prøvelser og til slutt stilles overfor en stor moralsk utfordring. Det bygger opp til konflikt mellom ektefellene, og først når den er utladet, kan de gjøre noe for å rette på den uutholdelige situasjonen.

Til slutt blir «I soverommet» en historie om hevn og rettferdighet, og her begynner filmen å famle. Regidebutant Todd Field bruker over to timer på å pensle ut historien, men intensiteten utlades for tidlig. Avslutningen kommer ikke som noen overraskelse og blir en forslitt klisjé fra altfor mange andre filmer.