Moralsk forsvarlig å plaffe ned Jihad-opprørere over en lav sko?

Vi har sett på nye «Medal of Honor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||LONDON (Gamer.no): Krigen i Afghanistan er ingen lek.

Mer enn noe fikk vi nordmenn stadfesta nettopp det i begynnelsen av denne måneden. Tidligere har de norske troppene mistet fem liv i kamper mot Taliban, og 2. mai ble seks skadd bare i løpet av et par timer.

Når folkene bak den andre verdenskrigsituerte «Medal of Honor»-serien nå lager spill basert på ekte hendelser fra den selvsamme konflikten, er det mange som er skeptiske.

Ligger i skjul I spillet, enkelt og greit titulert «Medal of Honor», inntar vi rollene til både «Tier-1»-spesialsoldater som kjemper i skjul bak fiendens linjer, og de mer sedvanlige militærstyrkene i den amerikanskledede offensiven.

Spillets produsentansvarlig, Greg Goodrich, begynte sin presentasjon med å forklare spillseriens endring av setting slik:

- Vi har laget spill om andre verdenskrig lenger enn andre verdenskrig varte. Etter elleve år følte vi det var på tide med noe nytt. Og siden «Medal of Honor»-serien alltid har prøvd å fortelle enkeltsoldaters historie respektfullt og autentisk, fant vi en innfallsport i Afghanistankrigen. Det dere nå skal få se er et firkløver fra det amerikanske militærets «Army Rangers». Hvis «Tier-1»-soldatene er skalpellen i Afghanistankrigen, er «Army Rangers» slegga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer