Anmeldelse: «Jul i Blodfjell»

Mord, millionarv og et stjernelag av norske komikere i «Jul i Blodfjell»

Den satiriske og referansetunge julekalenderen «Jul i Blodfjell» tar sitt krimplott på overraskende stort alvor.

IKKE FOR BARN: Her er en smakebit på TVNorges nye julekalender «Jul i Blodfjell». Video: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det første som slår en i møte med «Jul i Blodfjell» er hvor forseggjort estetikken er. Norske komiserier er ikke beryktet for sitt visuelle raffinement – snarere tvert i mot – men årets julekalender er blant TVNorges dyreste egenproduksjoner noensinne, og det synes. «Jul i Blodfjell» er også en serie som drypper referanser, og før det er gått mer enn et par minutter av første episode, har regissør Lars Kristian Flemmen og manusforfatterne Christopher Pahle og Martin Zimmer rukket å hentyde til både Agatha Christie, Nordic noir, «The Shining» og «Stranger Things» (som er en russisk dukke av referanser i seg selv).

Grøt og mandelPremisset for serien er en variant av Christies «Og dermed var det ingen», og er på mange måter det perfekte utgangspunktet for en påskekrim: Den rike og eksentriske patriarken Conrad Soot inviterer slektninger fra fjern og nær til julefeiring på det avsidesliggende Hotell Blodfjell, hvor mandelen i grøten er muligheten til å arve noen av hans hundretalls millioner. Innkvartert på det én gang staselige hotellet gjør den utvidede familien Soot sitt beste for å komme overens med hverandre, og for å sikre seg sin andel av arven, bestemmer de seg for å la være å varsle politiet når Conrads advokat blir funnet myrdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer