Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mord og mysterier i de dype skogene i Østerdalen

Wandrups utvalgte: Påskekrim om å søke tilbake til naturen.

I DISSE DYPE skogene søker hovedpersonen Biggen skogens ro. Men den finner han ikke. Foto: NTB Scanpix
I DISSE DYPE skogene søker hovedpersonen Biggen skogens ro. Men den finner han ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRIM: Morten M. Kristiansen er kjent for mange som tegneren bak humoristiske tegninger i diverse aviser, kanskje særlig fra VG, der han i 32 år (1979-2011) hadde sitt faste innslag. Lesere med en viss fartstid husker ham sikkert også fra humorbladet KOnK. Nå er han pensjonist og runder 70 i løpet av året, noe han feirer med sin fjerde roman.

ÅRETS PÅSKEKRIM for de som er glade i Østerdalen.
ÅRETS PÅSKEKRIM for de som er glade i Østerdalen. Vis mer

Disse romanene er ikke kjedelige. Her går det unna. De tre første kalles Sorrento-trilogien av den eksklusive gruppen av lesere som har hatt den lykke å oppdager dem. Titlene lyder «Sorrento, esse!» (2015), «Asfaltklovner» (2016) og «Kuppet» (2017), absurde action-romaner som går over stokker og stein med Jens Bjørneboe som åndelig reisefører.

Nå kommer «Mord og mysterier i Østerdalen». Biggen, som faste lesere har møtt tidligere, vil i pakt med Rousseau flytte tilbake til naturen med sin Chevrolet Bel Air 1957. Han finner ingen idyll, men er snart omgitt av en serie mord inne i de dype skogene. Følg med, mer krim i morgen, fra enda fjernere strøk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!