Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mor(d) og sønn

Sante Kimes (63) og Kenneth (23) er ikke som mødre og sønner flest. Det skjer noe fryktelig der de dukker opp. Rike mennesker forsvinner, før de blir funnet med et kulehull i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien om familien Kimes kunne vært hentet fra en grøsser fra Hollywood. Problemet er at historien er for utrolig til at noen ville trodd på den. En 63 år gammel kvinne og en sønn som er reisende i drap er ikke dagligkost  - selv ikke i USA.

Kimes-familien var formuende og hadde de beste kontakter i overklassen på USAs østkyst. De figurerte fast på gjestelistene til sosietetsballene i Washington DC.

SANTE GIFTET SEG med sin tredje ektemann, entreprenøren, motelleieren og forretningsmannen Kenneth Kimes sr., på syttitallet.

Allerede som tenåringsjente hadde hun problemer med å skille sine egne eiendeler fra andres. Av en eller annen grunn havnet kjoler og småting fra eksklusive butikker i håndveska til Sante, uten at hun betalte for dem.

Santes tyverier var ikke økonomisk motivert. Penger hadde hun nok av, men griskheten tok overhånd. Hun skal ha et sykelig behov for andres penger - sine egne vil hun ikke bruke.

Tidlig på åttitallet kom Sante igjen i konflikt med myndighetene da hun angivelig mishandlet meksikanske hushjelper som hun holdt som slaver.

 -Hun er et av de ondeste menneskene jeg kan tenke meg. Fullstendig uten moral og skrupler, uttalte en etterforsker fra New York Police Departement (NYPD).

Sante Kimes har hatt fingeravtrykkene sine hos det føderale politiet siden femtitallet. Da ektemannen døde, la hun og sønnen ut på turnéen som har fått det til å gå kaldt nedover ryggen på amerikanerne.

Sante og Kenneth jr. har blitt rene skrekk-kjendiser.

DEN EKSENTRISKE multimillionærsken Irene Silverman, en tidligere ballerina fra Upper East-bydelen i New York, ble meldt savnet i begynnelsen av juli.

Mor og sønn satt allerede varetektsfengslet. De hadde blitt arrestert bare et par dager tidligere for å ha betalt en luksusbil med en falsk sjekk. Da politiet gjorde sine undersøkelser rundt Sante og Kenneth Kimes junior, fant de raskt ut at de to allerede var etterlyst i forbindelse med to andre drapssaker. Og mistenkt i flere andre saker.

Politiet er sikre på at Sante og Kenneth har kidnappet og drept Irene Silverman. Mor og sønn er tause. Det eneste de har innrømmet er at Kenneth har leid en leilighet av Irene Silverman under falskt navn til den nette sum av 50 000 kroner i måneden.

Det er funnet notater hos Kimes, nedtegnet i vinter, med opplysninger om Irene Silverman og pengene hun hadde tilgjengelig.

I forhørsretten i New York forsøkte advokat José Muniz å få dommeren til å akseptere kausjon, noe som er vanlig i USA. Forhørsdommeren avfeide kausjonskravet. Hun anser Sante og sønnen for å være farlige, og frykter at de igjen skal stikke av.

PÅ FERIEØYA BAHANAS, utenfor Florida, forsvant den velstående bankieren Syed Bilal Ahmes i september 1996. Han ble sist sett da han hadde stevnemøte med Sante.

I fjor høst var det den velstående forretningsmannen David J. Kazdin i California som hadde et forhold til fru Kimes. Kazadin forsvant, og ble noen uker seinere funnet i en container ved den internasjonale flyplassen utenfor Los Angeles med et kulehull i panna.

Assistenten til en Hawaii-advokat forsvant etter at han skal ha fornærmet Sante Kimes.

Tidligere har rettspsykiatere foretatt en judisiell observasjon av Sante Kimes. De har konkludert med at hun er uhyre smart, og at hun mangler medfølelse for andre mennesker. Selv sier den 63 år gamle Sante at hun er «en varm og snill kvinne, en romantisk enmanns-kvinne».

SANTE KIMES BLIR lagt merke til for sine store, svarte hatter og for sin bruk av tung parfyme. Naboer fra Las Vegas forteller om en kvinne med et eksplosivt temperament som styrte mann og barn med jernhånd.

Politiet i New York leter fortsatt etter liket av Irene Silverman. Sante og Kenneth Kimes risikerer dødsstraff hvis de blir funnet skyldig.

Sante og Kenneth Kimes hevder de er uskyldige i drapsanklagene. I luksusbilen de kjørte da de ble tatt, ble det funnet flere skytevåpen og nok ammunisjon til å starte en liten krig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!