Mord på musketerer

La alle som en gang elsket Alexandre Dumas og hans musketerer hermed være advart: På hollywoodsk går D\'Artagnan under navnet Dartænjen i en film som er en lidelse fra ende til annen. Leonardo DiCaprio er antakelig en trøst for fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Mannen med jernmasken» er basert på en av Dumas\' romaner om heltene. Etter mange år forenes de atter til dyst, men de har ikke hatt godt av amerikaniseringen. Som utstyrsfilm er den god som noen, men den en gang så stolte D\'Artagnan (Gabriel Byrne) reduseres liksom til en noksagt fra et øde sted i Utah, slik navnet hans radbrekkes. Dartænjen? Den ordentlige Louis XIV ville antakelig ha skuttet seg, han også. Det høres ut som om det ropes på hunden, hver gang navnet hans uttales.

Idolet Leonardo DiCaprio spiller både den unge regenten og hans tvillingbror Philippe, en fange henvist til de usleste kår i fengselet Bastillen. Det gjør Leonardo for så vidt uanstrengt greit. Kongen på sin side er en ond kvinnenedlegger av verste skuffe. Hos ham gjør Dartænjen tjeneste. De andre musketerene hensleper livet på ymse vis. Aramis (Jeremy Irons) er en nidkjær prest, Athos (John Malkovich) lever enkelt med sin sønn. Porthos, ekstatisk overspilt av Gerard Depardieu, er en levemann som savner sverd og elsker pupper. For å gjøre en utrolig lang historie kort, går de omsider sammen om å hindre at nasjonen bryter sammen i opprør.

Irons er den eneste som spiller med en slags autoritet, men ingenting kan skjule fadesen: Det er og blir en drepende kjedelig, tung og svulstig affære med seig dialog. Komponisten fortjener en rett venstre.

LEONARDO DICAPRIO</B>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer