Morderisk Lopez

Fredag tar Jennifer Lopez et dypdykk i en seriemorders hjerne i «The Cell». Se bildene!

Men Jennifer Lopez ligger ikke på latsiden. Nå er hun aktuell i Michael Apteds «Enough». Her skal hun spille en ung kvinne som møter drømmemannen - tror hun. I det de gifter seg forvandler han seg til et mishandlende monster. Lopez rømmer og begynner å trene kampsport i tilfelle han dukker opp i livet hennes igjen.

Men før vi får se Lopez på rømmen, får vi se henne i enda mer groteske omstendigheter. I «The Cell» spiller Lopez en ung barnepsykolog med empatiske evner. Ved hjelp av hypermoderne teknologi kan hun reise inn i andres hjerner og oppleve hvem vi er, innerst inne. Våre drømmer, vårt begjær, vårt håp, vår frykt og våre innerste mareritt får hun førstehåndskunnskap om. Hun får i oppdrag å gå inn i hodet på en seriemorder (Vincent D'Onofrio) som drukner sine offer i en vanntank.

Latinodronning

Selv om Jennifer Lopez er oppvokst i tetteste New York City, er hun sterkt knyttet til sine latino-røtter. Hun regnes for både popmusikkens og filmens store latinodronning.

Hun er da også en allsidig og travel ung dame. I fjor gav hun ut debutalbumet sitt «On the 6» med fengende rytmer til dansegulvet. Men det var som skuespiller hun først gjorde seg bemerket.

Hun slo for alvor gjennom i «Blood and Wine» (1997) hvor Jack Nicholson og Stephen Dorff slåss om hennes gunst. Samme året snudde hun livet til Sean Penn opp ned da han tok en uheldig «U-Turn» i Oliver Stones film.

I «Out of Sight», eller «Utenfor Rekkevidde», blir hun en utfordring for George Clooney. Han spiller tyv og hun er politi - et umulig forhold og kjemien gnistrer på lerretet.

Det er ikke tvil om at Lopez' filmer spiller bevisst på hennes sensualitet og skjønnhet. Noe som da også har resultert i såkalte sirene-roller, roller hvor hun spiller farlig kvinne som snur hodene trill rundt på stakkarslige menn.

I «The Cell» får Jennifer Lopez prøvd seg på en helt annen rolletype. Lopez fremstilles som både jomfru Maria og jegerkvinnen Diana i en og samme film. Og nye utfordringer venter på Jennifer Lopez.

Før det blir «Enough» for Jennifer Lopez har hun startet filmingen av «The Wedding Planner», som får premiere i 2001. I denne romantiske komedien spiller hun mot Matthew McConaughey.

Premierehelgen

Forutenom «The Cell» bør du spise en solid middag før du går og ser på kokkekunstene til Penélope Cruz i «Woman on Top». Du kan også teste dine kunnskaper på filmkjøkkenet i Dagbladet.nos egne filmkonkurranse.

Andre filmer du kan se denne premierehelgen er den amerikanske komedien «Road Trip». Filmen tar for seg tiden på college og den obligatoriske bilturen bestående av sex, dop og rock'n roll. Richard Gere og Winona Ryder byr på romantikk for alle penga i «Høst i New York» og fransk samtidsproblematikk tas opp i Menneskelige Ressurser.