Du leser nå Dagbladet Pluss

- Moren min var ikke bare ei gammel dame på et sykehjem

Anne B. Ragde tar litterær hevn i sin nye roman.

PERSONLIG, MEN IKKE PRIVAT:  Forfatter Anne B. Ragde har skrevet en dristig roman om en sin egen mor. Hun sier at romanen likevel ikke er privat, men personlig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PERSONLIG, MEN IKKE PRIVAT: Forfatter Anne B. Ragde har skrevet en dristig roman om en sin egen mor. Hun sier at romanen likevel ikke er privat, men personlig. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

• Les utdrag av «Jeg har et teppe i tusen farger» her.(Dagbladet): - Hvorfor bøker dukker opp? Tja, de kan komme seilende inn sidelengs eller falle i hodet på meg. Denne boka handlet om at jeg holdt på å bryte sammen. Jeg holdt på å gå under som datter, fordi jeg ikke klarte å hjelpe moren min. Jeg overlevde situasjonen fordi jeg ble forfatter — og forflyttet situasjonen fra datteren til forfatteren. Som forfatter vet du at samme hvor jævlig du har det, så kan du omskape det til litteratur. Men jeg var virkelig i ferd med å bukke under, sier hun til Dagbladet.

- Du skriver om din mor som du mener ble forferdelig dårlig behandlet på et sykehjem i Oslo. Det blir ikke for personlig?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.