Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Moren» rett til topps på bestselgerlista

- Kontroversene om boka kan ha økt interessen.

 BESTSELGER:  Marit Christensen bok «Moren» ligger på førsteplass på boklista for generell litteratur denne uka, til tross for at flere har tatt sterk avstand fra boka. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BESTSELGER: Marit Christensen bok «Moren» ligger på førsteplass på boklista for generell litteratur denne uka, til tross for at flere har tatt sterk avstand fra boka. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Marit Christensens nye bok «Moren» om Wenche Behring Breivik, moren til terroristen Anders Behring Breivik, har vært gjenstand for mye debatt den siste tida.

Blant annet har advokaten til avdøde Wenche Behring Breivik reagert kraftig på Christensens fremstilling, og har uttalt at Breivik hadde ytret et ønske om å få boka stoppet før hun døde. Hun skal ha følt at Christensen overkjørte og utnyttet henne.

Også forelegger Erling Kagge reagerte kraftig på opplysninger i boka om at journalist Åsne Seierstad, som 11. november kommer med bok om 22. juli, skal ha vært uønsket da hun møtte 22. juli-terroristens mor Wenche Behring Breivik på sykehuset.

Krevde unnskyldning Han krevde en unnskyldning fra Aschehoug, som er foreleggeren til Marit Christensen, noe som igjen førte til at Aschehoug besluttet å gjøre endringer i boka i de neste opplagene.

Selv om flere har tatt sterk avstand fra boka ser det imidlertid ikke ut til å ha svekket salget.

På bokhandlerforeningens bestselgerliste for generell litteratur gikk nemlig boka rett inn på topp denne uka, og flere av bokhandlerne har vært utsolgt for boka.

- Førsteopplaget gikk veldig fort unna, og nå er vi på det andre opplaget. Begge opplagene var på 10 000 bøker, sier pressekontakt i Aschehoug Mona Ek.

Var usikre Hun forteller at de var svært usikre i forkant på hvor mye denne boka skulle selge. Hun utelukker ikke at kontroversene rundt boka kan ha bidratt til mer interesse blant folk.

- Det har vært massiv mediedekning av boka og det har nok gjort mange nysgjerrig på hva slags bok dette er. Trass veldig mye oppmerksomhet, og kanskje ikke alt positivt, er vi glad for at folk nå leser boka og kan diskutere den basert på innholdet, sier hun.

- Har Aschehoug gjort noen refleksjoner nå i etterkant av den massive responsen og kritikken?

- Vi merker oss at veldig mange diskuterte boka uten å ha lest den da den først kom ut. Nå går diskusjonene mer på innholdet, og det er vi glad for, sier Ek.