FORBANNET: Skuespiller Morgan Freeman er lei av mediedekningen av amerikanske gateopptøyer. Foto: Scanpix
FORBANNET: Skuespiller Morgan Freeman er lei av mediedekningen av amerikanske gateopptøyer. Foto: ScanpixVis mer

Morgan Freeman: - Faen ta media

Filmlegenden er misfornøyd med medienes framstilling av amerikanske opptøyer.

(Dagbladet): De siste dagenes demonstrasjoner og opptøyer i Baltimore har skapt store oppslag, akkurat som opptøyene i Ferguson gjorde det tidligere i år.

Nå blir amerikanske mediers dekning av situasjonen skarpt kritisert av skuespillerlegende Morgan Freeman, som i et intervju med nettstedet The Daily Beast oppsummerer holdningen sin slik:

- Faen ta media.

- Bare kommentarer Demonstrasjonene i Baltimore kommer etter at afro-amerikanske Freddie Gray døde av skadene han ble påført under en pågripelse, og har til tider vært ute av kontroll, med rene opptøyer i gatene. Delstatsguvernøren i Maryland innførte raskt unntakstilstand.

Freemans friske uttalelser faller i et intervju om hans kommende film «Five Flights Up». I filmen blir en muslim stanset i bilen sin av politiet, og snart er mediene fulle av ville spekulasjoner om årsaken, inkludert terrorplott.

- Er det ikke alltid slik? Se på MSNBC, FOX News eller CNN. De har alle sine versjoner av saken. CNN prøver å gi rene nyheter, men de andre kommer bare med sine kommentarer til saker. Det er det de driver med, sier Freeman.

- Bedre enn Ferguson 77-årige Freeman mener at dekningen av Baltimore tross alt har vært bedre enn i Ferguson.

- Nå får de med seg mer av helheten. Slik var det ikke i Ferguson. I Baltimore lanseres alternative scenarier i bakgrunnen, sier Freeman.

Han er også positiv til teknologiske utviklinger som kan holde politiet til ansvar i lignende situasjoner.

- Teknologien lar oss se bedre bak kulissene. Politiet forklarer ofte sin skyting med at de fryktet for sikkerheten sin. Nå kan man se hvis noen hadde hendene i været, og spørre seg hva som var truende med det, sier skuespilleren.