Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morgenbladet kjøpt opp

Kjøper 49 prosent av aksjene.

SKAL SAMARBEIDE: Dagens Næringsliv-eierne NHST Media Group kjøper 49 prosent av aksjene i Morgenbladet. Foto: Henning Lillegård
SKAL SAMARBEIDE: Dagens Næringsliv-eierne NHST Media Group kjøper 49 prosent av aksjene i Morgenbladet. Foto: Henning Lillegård Vis mer

(Dagbladet): NHST Media Group kjøper 49 prosent av aksjene i Morgenbladet.

Det skriver Dagens Næringsliv, som også er eid av NHST.

- Morgenbladet er en unik avis i norsk sammenheng, og vi gleder oss til å kunne få være med å bidra, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve til avisa.

Djuve påpeker at avisa vil samarbeide med Morgenbladets nåværende eiere, som er Fritt Ord og Forlagskonsult. De vil også bidra til å videreutvikle avisa, også digitalt.

De nye eierne tar over 49 prosent av aksjene, med opsjon på 41,1 prosent. Avtalen sikrer dermed NHST mulighet til å kunne innløse de siste ti prosentene av aksjonærene dersom opsjonsavtalen benyttes.

Likevel skal Morgenbladet fortsatt være et selvstendig aksjeselskap, et selvstendig redaksjonelt produkt og ha en uavhengig redaksjonell profil.

INN I MORGENBLADET: Sjefredaktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve.
INN I MORGENBLADET: Sjefredaktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve. Vis mer