NY PLATE: Pianisten Dag Arnesen fra Bergen har på flere plater blandet klassisk, folk og jazz. Nå er han ute med plata Bergen, 20081015. Dag Arnesen med jazz til folket.
Foto: Leif Stang
NY PLATE: Pianisten Dag Arnesen fra Bergen har på flere plater blandet klassisk, folk og jazz. Nå er han ute med plata Bergen, 20081015. Dag Arnesen med jazz til folket. Foto: Leif StangVis mer

«Morgenstemning» med sommerlig jazz-feeling

Wandrup utvalgte: Dag Arnesen med Grieg og Tveitt.

CD: Den bergenske pianisten Dag Arnesen har høstet store triumfer hos kritikere og publikum med sine tre klassisk inspirerte CD?er med «Norwegian Songs» (2007, 2009 og 2010), med Terje Gewelt på bass og Pål Thowsen på trommer.

Her er en ny utflukt i det rotnorske, «Grieg, Tveitt & I». Med seg på laget har han Ole Marius Sandberg på bas og, Ivar Thormodsæther på trommer og perkusjon.

Strykere i Hansakvartetten og Bergen Filharmoniske Orkester bidrar, innlemmet i raffinerte arrangementer.

Arnesen fortsetter å utforske forbindelsen mellom jazz og klassisk, ikke helt ulikt det Jan Johansson har gjort med svenske og russiske folkemelodier. Denne gangen med et videre og dypere lydbilde takket være strykerne.

Edvard Grieg var Arnesens første inspirasjon som guttunge. Da må det være flott å gi seg over til «Morgenstemning» i det suverene arrangementet som åpner plata.

Foruten Grieg-låter, blant dem en stemningsfull «Kveldssang for Blakken», får vi «Vårteikn» av Geir Tveitt og et par perler fra Arnesens egen hånd.

En plate like velkommen som de første sommerdagene.