Mørk, nifs og vidunderlig

Mørk, nifs – og fantastisk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Forventninger er lumske saker. Blir de for høye, følges de nesten alltid av en mindre hyggelig nedtur. Desto hyggeligere er det å melde at det finnes unntak.

Fryktelig galt

Når Coraline, en svært handlekraftig og tøff jente, flytter inn i et gammelt hus utenfor allfarvei, møter hun en massiv vegg av kjedsomhet. Hun savner de gamle vennene sine, nabogutten er dødsteit, foreldrene har ikke tid til henne – og i tillegg regner det. Så Coraline har ikke noe annet valg enn å utforske huset hun bor i. Det er nedslitt, gammelt – og ikke så veldig spennende. Selv en tilsynelatende mystisk, liten dør, viser seg å være en blindvei – den skjuler bare en massiv murvegg.

Men når Coraline natten etter legger ut på vandring, oppdager hun at mursteinene er borte og ser at døra leder til en merkelig korridor. Akkurat som «Alice i Eventyrland» vet hun bedre, men klarer likevel ikke å motstå fristelsen. Så hun kryper inn – og kommer ut i et hus som er til forveksling lik hennes eget. Rent bortsett fra at alt er mye, mye bedre. Og her har foreldrene tid til henne. De overøser henne med kjærlighet og oppmerksomhet – men det er likevel noe som ikke stemmer. I denne verdenen har mor, far og alle de andre hun møter knapper i stedet for øyne. Coraline skjønner at noe er fryktelig galt – og fryktelig farlig. Når den hele og grufulle sannheten går opp for henne, er det da allerede for seint?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer