Mørke makter kan ikke redde «Wolfenstein»

Bak okkultismen lurer et vanlig skytespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER SÅ MANGE ting som gjør at jeg fortsatt husker «Wolfenstein 3D», og til og med streifer gjennom noen brett på iPhonen min.

Lydene av nazivakter som skriker etter deg, gleden ved å finne hemmelige rom bak vanlige vegger, eller vissheten om at en overmenneskelig Hitler-halvrobot ventet på slutten av spillet.

En annen viktig grunn til at jeg (og mange andre) fortsatt husker spillet, er at det var først ute.

Ikke bare til å være et førstepersons skytespill, men også til å inkludere skyting av onde nazisoldater blandet med en solid dose urealistiske ingredienser - allerede den gang var det mutanter med i bildet.

SIDEN DEN GANG har det imidlertid kommet et utall andre spill som inkluderer nøyaktig det samme, og det skal derfor godt gjøres for et«Wolfenstein» anno 2009 å skille seg nevneverdig ut fra andre spill i sjangeren — spill som attpåtil ikke har det sagnomsuste «Wolfenstein»-navnet å dvele ved.

Hva har så skytespillveteranene i id Software og Raven gjort med dette spillet for å gjøre det aktuelt, snart 20 år etter originalen?

Fortsatt er det machohelten B.J. Blazkowicz som må blåse unna nazister som gjør sitt ytterste for å vinne 2. verdenskrig, og også denne gangen forsøker de å gjøre det ved å mane fram overnaturlige krefter, Black Sun, som potensielt kan gjøre dem ustoppelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer