<strong>Gjøre opp i eget hus:</strong> Vi bør vel gjøre opp i eget hus før vi går på beilerferd til våre naboer? skriver Finn Hebbe Johnsrud. Foto: Privat.
Gjøre opp i eget hus: Vi bør vel gjøre opp i eget hus før vi går på beilerferd til våre naboer? skriver Finn Hebbe Johnsrud. Foto: Privat. Vis mer

Mørke skyer kommer innover Bærum

Vi ligger nå drøyt 20 000 kr over gjennomsnittskommunene i gjeldsrate per innbygger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi leser i Dagbladet at Bærum kommune er av de rimeligste kommunene i landet på kommunale avgifter. Det er bra.
 
Men samtidig øker kommunegjelden, og vi ligger nå drøyt 20 000 kr over gjennomsnittskommunene i gjeldsrate per innbygger. Vi er kommet over 60 000 kr per innbygger. Samtidig ser vi mørke økonomiske skyer komme innover oss i Bærum. Oljefirmaene langs Lysaker og Drammensveien sliter og må si opp folk, samtidig er usikkerheten på børsene på linje med 2008. Dette medfører at skatteinntektene til både Asker og Bærum reduseres.

Hva vil så Høyre, hvis de fortsatt skal styre vår kommune de neste fire år, gjøre for å hente inn disse tapte skatteinntektene og redusere gjelda? Vil de legge på de kommunale avgiftene? Eller vil de gå inn for eiendomskatt, som noen Høyre-kommuner allerede har gjort? Det ser ut for oss i Bærum Senterparti at Høyres eneste svar er kommunesammenslåing, da går alt så mye bedre. Men det er kanskje ikke like aktuelt for våre nabokommuner å gå sammen med en så gjeldstynget kommune? Vi bør vel gjøre opp i eget hus før vi går på beilerferd til våre naboer?

Vi ser nemlig over det ganske land at stor, større og størst ikke alltid er best. For det er mange små og veldrevne kommuner i vårt langstrakte land. Vi i Bærum Senterparti mener at Bærum er mer enn stort nok, og at en kommune må drives som et gårdsbruk der man må ta tæring etter næring og etterlate gården i bedre stand enn da man overtok.

Bærum Senterparti vil dempe veksten i kommunen og vil ha et tak på boligbyggingen på maks 500 boliger per år. Vi mener at tiden ikke er inne for nye store utbygginger og sier bl.a . nei til Fossumutbyggingen.

Vi i Bærum Senterparti krever at Bærum Høyre informerer sine innbyggere før valget hva de vil gjøre framover i en mer økonomisk dyster fremtid. Dette mener vi Bærums befolkning må ha svar på før de går til valgurnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer