Mørket kommer

Satyricon er på vei til et sted nær deg.

SATYRICONS SISTE SKIVE «VOLCANO» har de siste ukene gitt duoen heftige listeplasseringer og panegyriske anmeldelser. I dag legger Sigurd «Satyr» Wongraven og Kjetil «Frost» Haraldstad ut på sin mest omfattende Norges- og Nordenturne.

- Det har aldri vært grunnlag for oss og turnere så mye i Norge. Men etter «Volcano» og gode salgstall er situasjonen en helt annen. Vi får se hvordan det går. Vi skal på Europaturne etterpå, og mange spør oss om hvordan det blir å spille i for eksempel Milano. Det bryr jeg meg lite om, vi har vært der før. Jeg er mer spent på å spille i Haugesund. Det er eksotisk, sier Sigur «Satyr» Wongraven.

«VOLCANO» ER SATYRICONS - og svartmetallens - første album på et major plateselskap. Det resulterte i en femmer her i Dagbladet og fjerdeplass på VG-lista.

- Vi er fornøyde med mottagelsen. Jeg hadde forhåpninger om topp 10, så en fjerdeplass er helt rått, sier Wongraven.

Nå rører det seg også i utenlandsk presse med coverstoryer i flere metallblader fra England til Polen. Og snart er stjerneregissøren Jonas Åkerlund (Madonna, Prodigy) ferdig med å redigere musikkvideoen til låta «Fuel For Hatred».

- Han er godt fornøyd og jeg gleder meg til å se resultatet.

- Blir det MTV nå da?

- Vi får se. Men vi gidder ikke å sensurere på forhånd. Videoen legges ut på flere nettsteder, blant annet Satyricon.com. Seinere gir vi den ut på DVD sammen med annet stoff.

- Et eksempel på hva TV-stasjonene kanskje ikke liker?

- Den inneholder ikke noe forbudt, men det er ting som de kanskje vil oppfatte som umoralske. Som nakenhet. Men nettet og DVD er viktigst. TV kommer i annen rekke.

RETT FØR «VOLCANO» KOM UT sa Wongraven og kollega Kjetil «Frost» Haraldstad til Dagbladet at de ønsket å løfte Satyricon opp på et nytt nivå, både med skiva og live. Nå har duoen forberedt seg godt.

- Vi har øvd mye med bandet og jobbet med produksjonen for å løfte oss live.

- Og sceneshowet?

- På Rockefeller lover vi et spesielt show. Jeg vil ikke si så mye mer, det må være en overraskelse. Vi kan si det blir sterke uttrykk.

Nordenturneen starter på Driv i Tromsø 3. oktober. Resten av turneen finner du FREDAG - Hva skjer

LIVE IN DENMARK:</B> Satyricon gav Danmark skjelven da de leverte en av årets råeste konserter på Roskilde tidligere i år.
EKSTREMISTER;</B> Frost (t.v) og Satyr mener progresjon er til det mer ekstreme. Vi får se hva det resulterer i på scenen.