Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mørketallene for tåkete vaffelprat skal dessverre være store og truende

Parkpils er den nye lakrispipa

BLÅ RUTEKAKER: Det skjedde mye under Høyres landsmøte. Her steiker statsminister Erna Solberg vafler på Jessheim Storsenter lørdag i forbindelse med Høyres landsmøte på Gardermoen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLÅ RUTEKAKER: Det skjedde mye under Høyres landsmøte. Her steiker statsminister Erna Solberg vafler på Jessheim Storsenter lørdag i forbindelse med Høyres landsmøte på Gardermoen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Denne helgen samlet Norges kjoledress-, hårvoks-, skinnhanske-, manpurse-, dollarglis-, skattefnys-, hentesveis-, kamferdrops- kordfløyel-, eiendomsmeglermote- og tweedforbund seg på sitt nye møtehotell på det sentrale Østlandet.

En andpusten og tidligere blå, nå rødmalt, brevdue landet i et halvåpent vindu på Dagbladet-kontoret med siste blekknytt fra Norges Handelshøyskoles Gardermoen-kontor, og det hadde gått alternativt konservativt for seg.

Freidige, halvfulle birkenfriskuser fra eiendomsmeglermotegjengen hadde nemlig stappet en proppfull stemmeurne inn i løpet på en 90 prosent ferdigbygd og rosemalt kuvertkanon tilhørende Torbjørn Røe Isaksen i tweedgjengen.

Da den ble avfyrt under et fuktig nachspiel, preget av edle dråper i gamle trekrus med metallokk, eksploderte bakstykket som en sprengsigarett. Igjen satt en nedsotet kunnskapsminister med en skrekkslagen, vidåpen munn og begge hendene langs ansiktet.

«Pils i park» er den nye lakrispipa, ble det også vedtatt. Videre var hele 197 delegater ikke fornøyd med de «Æ»-donerte frokosteggene, og ville koke dem i ett år til.

Da Erna tok en vaffelpause for å gjøre himmelen blå på Jessheim ble det med ett satt ord på hvorfor så mange TV-apparater i Norge knuses med en velplassert tacoskål hver fredag.

For 30 prosent av oss med nisseluer mener at dem som trasker opp løvebakken daglig for å bruke pengene våre snakker et språk som er utydelig eller svært utydelig, konkluderer InFact etter å ha ringt rundt til allmuen med en nysgjerrig hilsen fra Ordnett.

«Jeg forsøker å bruke vanlige ord, det er jeg litt heks på internt», sier Erna til Dagbladet mens Gardermoen-tåka legger seg tjukt over det grønne skiftet.

Mørketallene for tåkete vaffelprat skal dessverre være store og truende, rapporterer Språkrådets tåkelurpoliti. Tilfeldig utvalgt og spesialsydd kulturkanonpresenning: «Hvor store tallene er kan man ikke svare fornuftig på uten å ta med i betraktning at det er relativt uklart og omstridt hva det er man skal måle».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media