BLÅ RUTEKAKER: Det skjedde mye under Høyres landsmøte. Her steiker statsminister Erna Solberg vafler på Jessheim Storsenter lørdag i forbindelse med Høyres landsmøte på Gardermoen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLÅ RUTEKAKER: Det skjedde mye under Høyres landsmøte. Her steiker statsminister Erna Solberg vafler på Jessheim Storsenter lørdag i forbindelse med Høyres landsmøte på Gardermoen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Mørketallene for tåkete vaffelprat skal dessverre være store og truende

Parkpils er den nye lakrispipa

Meninger

Denne helgen samlet Norges kjoledress-, hårvoks-, skinnhanske-, manpurse-, dollarglis-, skattefnys-, hentesveis-, kamferdrops- kordfløyel-, eiendomsmeglermote- og tweedforbund seg på sitt nye møtehotell på det sentrale Østlandet.

En andpusten og tidligere blå, nå rødmalt, brevdue landet i et halvåpent vindu på Dagbladet-kontoret med siste blekknytt fra Norges Handelshøyskoles Gardermoen-kontor, og det hadde gått alternativt konservativt for seg.

Freidige, halvfulle birkenfriskuser fra eiendomsmeglermotegjengen hadde nemlig stappet en proppfull stemmeurne inn i løpet på en 90 prosent ferdigbygd og rosemalt kuvertkanon tilhørende Torbjørn Røe Isaksen i tweedgjengen.

Da den ble avfyrt under et fuktig nachspiel, preget av edle dråper i gamle trekrus med metallokk, eksploderte bakstykket som en sprengsigarett. Igjen satt en nedsotet kunnskapsminister med en skrekkslagen, vidåpen munn og begge hendene langs ansiktet.

«Pils i park» er den nye lakrispipa, ble det også vedtatt. Videre var hele 197 delegater ikke fornøyd med de «Æ»-donerte frokosteggene, og ville koke dem i ett år til.

Da Erna tok en vaffelpause for å gjøre himmelen blå på Jessheim ble det med ett satt ord på hvorfor så mange TV-apparater i Norge knuses med en velplassert tacoskål hver fredag.

For 30 prosent av oss med nisseluer mener at dem som trasker opp løvebakken daglig for å bruke pengene våre snakker et språk som er utydelig eller svært utydelig, konkluderer InFact etter å ha ringt rundt til allmuen med en nysgjerrig hilsen fra Ordnett.

«Jeg forsøker å bruke vanlige ord, det er jeg litt heks på internt», sier Erna til Dagbladet mens Gardermoen-tåka legger seg tjukt over det grønne skiftet.

Mørketallene for tåkete vaffelprat skal dessverre være store og truende, rapporterer Språkrådets tåkelurpoliti. Tilfeldig utvalgt og spesialsydd kulturkanonpresenning: «Hvor store tallene er kan man ikke svare fornuftig på uten å ta med i betraktning at det er relativt uklart og omstridt hva det er man skal måle».

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.