Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mørketid»

Av Ola Olsen Lysgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skaperens beskrivelse:

«Mørketid» er en stripeserie med mørke bilder bestående av mye svart og to andre farger. Det var egentlig de eneste begrensningene jeg satt når begynte å tegne den. Jeg begynte å tegne Mørketid en gang i November, fordi jeg var lei av å tegne en annen serie jeg driver med; «Super Nok» som går i M. Inspirert av de mørke tegningene i Mike Mignolas «Hellboy» tegnet jeg noen skyggelagte ansikter og vips var første stripe et faktum.

Samtlige striper så langt er tegnet i søvndyssende timer på Røros videregående. Tegning hjelper virkelig når du må holde deg våken. Serien ble oppkalt etter årstiden den ble laget, det er ikke mange timene dagslys på Røros midt på vinteren, men navnet sier vel også noe om stemningen til serien. Jeg var vel selv også påvirket av fraværet av D-vitamin, eller hva det nå var vi trengte fra sola, og serien er vel litt dyster som resultat. Hvem vet hva som hender med stripene nå som bjørka har sprunget selv på Røros?

«Mørketid» har ingen historie, ikke noe persongalleri og ikke engang noen gjengånde vitser så langt. Det har jo både fordeler og ulemper, for eksempel er det veldig vanskelig å sitte her nå å skrive «om serien». Vitsene er er litt spredt over spektrumet, men jeg har holdt meg unna ordspill og sarkasme. Ironi er det derimot mye av.

Du vil nok ikke gapskratte av «Mørketid», men det var heller ikke intensjonen, noen av vitsene er kanskje litt samfunnskritiske, men da på et veldig lavt nivå, så serien vil nok ikke skape nok en revolusjon i et diktatorstyre, for dere som håpet på det.

Som du kanskje har skjønt nå så vet jeg ikke helt hva jeg skal si om serien. Hovedsakelig har jeg jo skrevet om hvorfor og hvordan jeg laget den, men det er kanskje ikke så mye mer å si heller. «Mørketid» var et rart lite eksperiment, og selv om det kanskje ikke faller i smak til alle er det sikkert noen der ute som setter pris på en litt annerledes stripeserie.

Sjekk også ut de andre seriene:

«Lite A4»
Av Knut N. Bergene.

«Kvitter»
Av Magnus Wilhelm Årdalen Holt.

«Ulveblues»
Av Tore Knutsen.

«On the Flow»
Av Ingeborg Wie Henriksen.

«De andre»
Av Johann Grimstvedt.

«Magenta»
Av Gard Helset.

«Kartun Gård»
Av Kaj Standal Clausen.

«Gründer»
Av Karina Junker Larsen (tegninger) og Olaf Moriarty Solstrand (tekst).

«Sirius»
Av Tom-Rune Andreassen.

«Hei, fastlege»
av Ingunn Christensen.

• Se også: forrige runde med semifinalistene
• Se også: første runde med semifinalistene

image: «Mørketid»