Mørkets fyrste er i Norge

Snart kommer Black Sabbath-veteranen Ozzy Osbourne og kompisen Slash til Oslo.

KOMPISER: Ozzy Osbourne stilte med et stjernespekket vennelag i Bergen. Her med tidligere Guns 'N Roses-gitarist Slash. Foto: Christian Misje
KOMPISER: Ozzy Osbourne stilte med et stjernespekket vennelag i Bergen. Her med tidligere Guns 'N Roses-gitarist Slash. Foto: Christian MisjeVis mer

-Jeg er jo mørkets fyrste, men i kveld står sola i veien, kauker Ozzy Osbourne fra scenen på Koengen i Bergen.  Jeg lover at jo galere dere blir, jo høyere spiller vi, roper han før bandet setter i gang med «Bark at the Moon» i godt selskap en dalende bergenssol.

Erstattet Black Sabbath Den aldrende rockestjernen er i Bergen for første gang som soloartist og synes tydeligvis det er helt topp, der han bykser lett geriatrisk over scenen i fotsid svart frakk, mens dusjer fansen med vannkanon til folkehavets store begeistring.

Egentlig var det den bebudede gjenforeningen av Black Sabbath som skulle stått på scenen her, men sommerturneen til heavy metal-entreprenørene fra Birmingham måtte innstilles da bandets gitarist Tony Iommi ble diagnostisert med lymfekreft tidligere i vinter.

Celebert selskap Som plaster på såret har bandets vokalist Ozzy Osbourne skrapt sammen en gjeng prominente venner for å gi billettkjøperne et aldri så liten karrierekavalkade under sine norgeskonserter. På programmet står nemlig en solid dose Black Sabbath og eget materiale.

I løpet av kvelden får man blant annet hilst på Black Sabbath-bassist Geezer Butler, Ozzys gamle våpen drager Zakk Wylde og ikke minst tidligere Guns 'N Roses-gitarist og feiret rockegud, Slash. Sistnevnte er for første gang med på laget under konsertene i Norge.

Man fikk ingen Guns 'N Roses-slagere med på kjøpet, men Slash fikk absolutt vist frem fingerferdighetene på sin gamle Gibson Les Paul under gamle Sabbath-klassikere som «Iron Man» og «War Pigs».

Fellesjam Den snaut halvannen time lange seansen ble avrundet med at hele kompaniet jammet seg gjennom det eviggrønne Sabbath-nummeret «Paranoid».

GI MEG VANNSLANGEN: Ozzy dusjer fansen i Bergen. Foto: Christian Misje
GI MEG VANNSLANGEN: Ozzy dusjer fansen i Bergen. Foto: Christian Misje Vis mer

Du finner Ozzy og vennene hans i Oslo Spektrum på torsdag.