Mørkt og humoristisk

Beintøft og beklemmende på en gang. Equicez tar norsk hip hop et steg videre.

CD: Mens Tungtvann brakte sårt trengt humor inn i norsk hip hop og Paperboys videreførte dette med større doser sjølironi, tar Equicez norsk hip hop et steg videre.

Humor, sjølironi og en beklemmende mørk ærlighet gjør «State of Emergency - Generation Equiz» til noe helt annet.

Født til hip hop

Ingen annen norsk debut i år kommer til å røre deg like mye som denne voldsomt tøffe skiva.

Du kommer til å bli sjokkert, du kommer til le - og noen kommer (av forskjellige grunner) sikkert til å grine. Dette er sterke saker og det er første gang jeg mener det om et norsk album. Takk Gud (eller Allah) for farlige innvandrergutter!

Equicez' mørke og mektige debut imponerer stort med sin bredde. F'EM one og Cast kan veksle mellom supertullball og alvorlige og beklemmende innrømmelser (så å si i samme låt), uten at det virker annet enn helt naturlig. Disse gutta er født til å lage hip hop og viser det gjennom at vekslingen mellom norsk og engelsk også fortoner seg som helt naturlig.

Rølpegutter

F'EM one og Cast er rølpa innvandrergutter med chilenske og liberiske røtter, og i motsetning til de fleste norske artister som har sluppet album i år, har faktisk disse to noe på hjertet.

Ikke bare noe; de har tonnevis av ting å meddele over skitten og mørk hip hop, og det er ytterst befriende i et år da andre artister har begynt å klage over at hiphopfolket oppfører seg slik hiphopfolk skal.

For er det noe Norge trenger, så er det flere artister av Equicez' kaliber.

Årets norske debut.