Mørkt og voldelig fra interessant amerikansk krimforfatter

Men «Brødrene fra Iron House» er ikke like god som John Harts forrige krim.

ET NAVN Å MERKE SEG:  Amerikanske John Hart er et navn å merke seg for den kriminteresserte. Nå er han ute med sin tredje bok på norsk. Foto: ABIGAIL SEYMOUR
ET NAVN Å MERKE SEG: Amerikanske John Hart er et navn å merke seg for den kriminteresserte. Nå er han ute med sin tredje bok på norsk. Foto: ABIGAIL SEYMOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Amerikanske John Hart er et interessant navn i krimverdenen. Dette er hans tredje bok på norsk, de to foregående har begge fått svært gode kritikker. I «Brødrene fra Iron House» har han beholdt mye av tonen fra sine tidligere bøker.

Den er mørk og illevarslende, miljøene som beskrives er truende, karakterene er skumle og hemmelighetsfulle.  

Michael og Julian

I Harts forrige bok, «Ved elven», fulgte vi den drapsdømte hovedpersonens reise tilbake til sin barndoms by og hans forsøk på å renvaske seg selv. For å klare det måtte han lete i sin egen families fortid. Slik er det også i «Brødrene fra Iron House».

New York-gangsteren Michael vokste opp på barnehjemmet Iron House, sammen med sin lillebror Julian. Michael var sterk og modig, Julian svak og sykelig, og et enkelt offer for barnehjemmets plageånder.

Når vi kommer inn i historien har ikke de to brødrene sett hverandre på mange år, men et oppgjør i gangstermiljøet gjør at Michael må oppsøke Julian for nok en gang å prøve å beskytte ham.  

På grensen til overtydelig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer