Mørkt om mishandling

Godt skrevet, som alltid, men litt mye.

TILBAKE: Etter en runde innom Kagge Forlag er Kjell Ola Dahl tilbake der han startet; på Gyldendal.
Foto: Espen Røst
TILBAKE: Etter en runde innom Kagge Forlag er Kjell Ola Dahl tilbake der han startet; på Gyldendal. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Kjell Ola Dahl er tilbake på Gyldendal, og feirer det med en ny roman — den sjuende — om Gunnarstranda og Frølich.

«Kvinnen i plast» er ingen spesielt lystig opplevelse for leseren, men en dyster og svart bok om kvinner som blir mishandlet av menn.

NovellehakkDet skjer mye i «Kvinnen i plast», tre-fire forskjellige saker bretter seg ut etter tur, og hindrer mer hverandre enn de skaper flyt i handlingen. Det er litt som om tre noveller er blitt hakket opp og satt sammen i romanform, og sannsynligvis ville det vært best for boka hvis man hadde konsentrert seg om det som er «tittelhistorien», den om en død kvinne som er innpakket i plast.

Men samtidig er Kjell Ola Dahl en dreven krimskriver, og det er ikke noe å utsette på det språklige i «Kvinnen i plast». Ikke minst skriver han gode dialoger, og Gunnarstranda er og blir en sær, gammel grinebiter med et hjerte av gull.

NarkotikaFrank Frølich arresterer og avhører unge Veronika Undset, som blir tatt med narkotika etter å ha besøkt en venn som er i politiets søkelys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer