Mørland & Debrah Scarlett vant Melodi Grand Prix

Slo alle - såvidt.

(Dagbladet): Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) vant kveldens Melodi Grand Prix med låta «A Monster Like Me».

De vant såvidt over Erlend Bratlands «Thunderstruck», med duoene Staysman & Lazz og Elisabeth Andreassen og Tor Endresen på de neste plassene, når stemmene var talt opp.

- Fy faen! ropte Debrah Scarlett, som egentlig heter Joanna Bussinger, på scenen da det ble klart at duoen vant.

Artisten slet med å beskrive følelsene da hun møtte Dagbladet like etterpå. 

- Det er helt ubeskrivelig. Jeg har ikke ord. Det er ganske creepy å stå her egentlig, med alle fotografene. Nå skal vi feire, drikke og ha det gøy! sa Scalett.

- Gjorde folk litt nysgjerrig Makker Kjetil Mørland gleder seg nå til festen.

- Dette nachspielet har jeg sett fram til hele uka. Alle artistene har fått så god kjemi, sier han.

- Hvorfor tror du denne låta vant?

- Det er kanskje en direkte tekst, en mystikk som gjorde folk litt nysgjerrig.

- Hva handler låta om?

- Den handler om noe uoppgjort fra fortida, som man aldri har fått snakket om. Den handler også om å ikke føle seg god nok i et forhold, sier Mørland.

- Høyst variabelt innhold Dagbladets anmelder Anders Grønneberg ga låta terningkast tre da han vurderte alle innslagene tidligere i vinter.

- «A Monster Like Me», den eneste ordentlige ballade i denne MGP-buketten, har høyst variabelt innhold. Kjetil Mørland og Debrah Scarlett kler hverandre, og spesielt Scarlett har en stemme som får tankene til å gå i retning britiske Adele. Men den mangler noe framdrift, skrev han.

Kjetil Mørland er fra Grimstad og har bodd lenge i London, hvor han blant annet har spilt i bandet Absent Elk. Joanna Bussinger, med artistnavnet Debrah Scarlett, er halvt norsk og halvt sveitsisk, og deltok blant annet i «The Voice» høsten 2013.

Den europeiske finalen går i Wien i Østerrike den 23. mai.

- Overlykkelig President i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, hadde Mørland og Debrah Scarlett som favoritt.

- Det var min favoritt fra jeg hørte låtene i januar, så jeg er overlykkelig over at det norske folk til slutt tok til vett og sendte dem til Wien. Det var en ekstremt spennende avstemming. Det har ikke vært en så spennende avstemming siden 2006. Det var nok noen som fikk pizzaen i halsen, antageligvis, men sånn er det. Det er veldig bra at de vant, de har en flott ballade som kommer til å gjøre det veldig bra.

- Hva tror du om vinnersjansene?

- Jeg tror vi nok en gang kommer til å få en topp ti-plassering. Denne låta skiller seg ut blant ganske mange andre ballader. De fleste land stiller med ballader i år, så det er egentlig en ulempe, men vi har det lille ekstra, sier Thomassen.