Mormor svinger

STAVANGER (Dagbladet):- Huffameg som jeg har gruet meg. Men nå er jeg glad og helt utslitt, smiler Anne-Cath. Vestly. For det svinger når mormor er på kammermusikkfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke hver dag du blir bedt om å sitte på de trillende tonene fra trompeten til Ole Edvard Antonsen og skytsengelen hans på reise ut i verden. «Blant milliarder av stjerner» har Anne-Cath. Vestly sjøl skrevet spesielt i anledning av kammermusikkfestivalen i Stavanger. Første barnekonsert var i går, i dag står den populære barnebokforfatteren på scenen igjen: - Det er jo et eksperiment. Jeg har holdt på med dette stykket helt fram til i går, forklarer hun til Dagbladet, fortsatt litt andpusten etter danseoppvisningen på scenen.

Musikkfortelling

- Det er så gøy at Anne-Cath. har skrevet denne historien. Det er så lite som finnes av fortellinger med musikk. Jeg kjenner jo selv hennes fortellinger fra jeg var liten og ønsket å knytte en slik historie til musikken, sier Truls Mørk. De åtte festivalmusikerne mimer og spiller, med og uten bustete blonde parykker, og Anne-Cath. Vestly forteller på velkjent vis: - Morn, morn. Hvor mange av dere kan lukke øynene? Det er mange voksne som er her som ikke tror jeg snakker til dem...

Eventyret er for hele familien, mener forfatteren sjøl, oppfordrer både store og små til å bruke fantasien og leve seg inn i fortellingen og tonene som aldri blir borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer