Moro i jungelen

Georg, en sjarmerende slektning av Tarzan, har et naturlig håndlag med damene og en lei tendens til å kollidere med trær. Han bedriver komikk, farse og parodi i en familieaction med lianer og kokosnøtter som de farligste våpnene.

Filmen om «Georg - jungelens konge» er basert på en tegneserie fra 70-åra, og det synes - slik Georg for eksempel belemrer trærne med digre kroppsavtrykk hver gang han har rent inn i et av dem. Han er gutten som falt ut av et fly og ble oppdratt av apene til å bli jungelens hersker. Ta Ape (med stemme av John Cleese), en gorilla som fører et sobert engelsk, elsker poesi og ikke helt orker tanken på Darwin.

Umake par

Det fredelige jungellivet tar en brå vending når en overklassejente fra San Francisco forviller seg ut på eventyr, fotfulgt av den ekle forloveden Lyle og et par skurker med ondt i sinne.

Georg (Brendan Fraser) og Ursula (Leslie Mann) er et høyst umake par både i jungelen og på en skjellsettende tur hjem til Frisco, hvor Georg oppdager at han ikke bare kler leopardskinn, men også Armani-dresser, for øvrig blir helt og gjør et varig inntrykk på sosietetens kvinner.

Parodi

Anført av en dramatisk fortellerstemme er historien om Georg en parodi på alt fra naturdokumentarer til actionfilmer og romantiske komedier. Den driver litt gjøn med reklame og inneholder nok gags til å glede de små, mens voksne vil finne satire å humre over.

Som seg hør og bør må dette ende tilbake i jungelen, med elefanten som tror han er en hund, skimrende solnedganger og svingende lianer. Det var en hyggelig tur. Georg svinger, han også.