Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moro med fylla

Et opplagt lag skuespillere byr på munter hygge i «Absolutt blåmandag», en komedie om ekte, norsk fyll. Og ved synet av Jons (Ingar Helge Gimle) leilighet dagen derpå vil svært mange vite hvordan den stinker.

Jon er i bunn og grunn en grei kar, men han drikker for mye pils og lyger ikke mindre. Derfor renner det en fredag over for hans samboer Siri-Lill (Brit Elisabeth Haagensli), norgesmester i frisering og et skikkelig menneske.

Luftgitar

Hun drar til foreldrene i Odalen, han fortsetter festen med de grusomste følger. Når blåmandagen kommer, står en for Jon ukjent fyr og spiller luftgitar i stua. Han kaller seg Tapio (Gard B. Eidsvold) og utgjør ett av flere problemer for vår venn.

Spørsmålet er om det er mulig å rydde opp i både leiligheten og forholdet. Siri-Lills sjef, Birger (Per Christian Ellefsen), vil i hvert fall hjelpe til, for han er ikke særlig god til annet enn å føne frisørkundene sine.

Høyt tempo

Av dette har Petter Næss sydd sammen en forviklingskomedie med mange sprell i høyt tempo. Det er ikke grenser for hva Jon har foretatt seg i bevisstløs rus, og Ingar Helge Gimle formidler hans totale desperasjon godt. Skuespillerne er i det hele tatt absolutt til stede og på plass i samtlige roller, selv om gutta har fått mest å spille på i denne filmen. Eidsvolds lurvete rørebøtte er for eksempel svært sjarmerende. Litt synd for Haagensli, som er en utmerket komiker.

En nabo sørger for et par kostelige detaljer, og Anette Hoff er en gal heks i dette innfallsrike plottet. Slutten er dessverre helt forterpet.

Kan absolutt sees.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media