Moro med moral

Når verdikommisjonen går til moroscenen, blir vi ikke spart for noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere tonn prektighet velter over oss, hver liten synd vi ikke en gang har drømt om å begå blir holdt opp for oss gjennom en endeløs rekke dikt, sanger og monologer. For ikke å nevne sketsjene og de store parykkene som er skøyeraktige høydepunkter i denne moralmaratonen. Nåde, Valgjerd, nåde!

Under fellestittelen «Nå er{lsquo}e alvor!» (merk det lille snertne «er{lsquo}e» snedig plassert midt i, det gir et beroligende snev av folkelig revyhumor. Litt sånn «ser'ru ser'ru»), slepes vi igjennom minst tretti oppbyggende numre om alt som er positivt og alt som er negativt.

Utslitt stønner vi et «ja» til f.eks. tatere, lesber og resirkulering og «nei» til promillekjøring og Røkke. Men det er ikke nok, selv ikke et utmattet «HURRA» for verdikommisjonen er nok. For vi slipper ikke så lett: finalenummeret er intet mindre enn Inger Hagerups «Vær utålmodig menneske!» Riktig nok i utdrag, men vi forstår hintet.

Hvor mange norske forfattere som har bidratt med tekster som verken er skrevet for eller egnet som kabaretnumre til denne verdiskapingen, må bare Bondevik vite. Dessuten er det korte, men fyndige visdomsord mellom numrene, servert som teskjeer med tran mens vi likevel er motivert for moral.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer