Moro Wii-sporting med mangfold

Endelig et «Wii Sports» som kan stå på egne bein.

DET ER IKKE få som i løpet av det siste året er blitt smittet av det såkalte Wii-viruset.

Et besøk hos en venn som har en Wii-maskin, og dermed også det medfølgende «Wii Sports»-spillet, har i mange tilfeller vært nok til at man deretter har gått ut og kjøpt sin egen maskin for å kunne spille bowling, tennis, golf, baseball og boksing i egen stue.

FOR MANGE HAR deretter maskinen fått lov til å samle støv, inntil noen som ikke er smittet av Wii-viruset kommer på besøk og du får mulighet til å finne fram «Wii Sports» på nytt.

Problemet jeg og mange andre hadde med «Wii Sports», var nemlig at det bare var moro en liten stund inntil man gikk lei.

Med bare fem sportsgrener og en begrenset spillbarhet var det mest måten man spiller på ved å veive kontrollene som imponerte, og ikke selve innholdet i spillet.

NÅR OPPFØLGEREN «Wii Sports Resort» nå er å finne i butikkene, er spillet kraftig utvidet med en rekke nye sportsgrener, 12 totalt.

Og innenfor disse finner du igjen flere moduser, noe som bare øker antallet ting du kan gjøre ganske dramatisk i forhold til forgjengeren.

Med i pakken følger det nye MotionPlus-tilbehøret til Wii-kontrolleren. Med denne koblet til bunnen av kontrolleren økes sensitiviteten i styringen betraktelig, noe du merker spesielt godt i sporter som bordtennis og fekting.

TOTALEN ER EN pakke som mest sannsynlig vil vare mye lengre enn førstespillet, takket være variasjon, mangfold og ikke minst en høy grad av underholdning.

De enkle kontrollene gjør det mulig for absolutt alle å ha det gøy i spillet, uansett alder eller erfaringsgrad.

I noen grener kan du også velge om du vil ha enkle eller avanserte kontroller, som for eksempel i frisbeekastingen der du enten kan slippe brettet på egenhånd, eller la maskinen gjøre det for deg.

1

DENNE GANGEN foregår aktivitetene på en sydhavsøy, noe som reflekteres i sportsgrener som frisbeekasting, bueskyting, bordtennis, basket, kanopadling, fekting, luftakrobatikk og mer — men også bowling og golf som sist.

Noen av sportsgrenene føles litt lite imponerende i lengden, spesielt de som foregår til vanns klarer ikke helt å overbevise meg.

Men bueskyting, bordtennis og frisbeegolf er på sin side øvelser som vil bli ofte gjentatt, i tillegg til klassikerne golf og bowling som muligens er blitt litt bedre siden sist - moro er det uansett.

Alle øvelsene er låst opp fra start, men de har også de tidligere nevnte ekstramodusene som låses opp etter hvert. For eksempel kan du etter å ha kastet frisbee med en hund låse opp frisbeegolf, en svært underholdende affære.

Jevnt over er kontrollene like gode som de er selvforklarende, og det er tydelig at MotionPlus-pluggen har en god effekt.

SOM FØR ER DET det alltid mest moro å spille sammen med (eller helst mot) andre, noe som må skje i egen stue.

Det er nemlig ingen form for onlinespilling i «Wii Sports Resort», noe som gjør at du må huske på å kjøpe inn ekstra MotionPlus-plugger dersom du vil ha med kompiser på moroa.

For moro er det. Og selv om du garantert denne gangen også skulle ønske at det fantes mer i pakken når du har vært gjennom det meste en gang eller ti, er det en klar forbedring fra første «Wii Sports».

Her har du nemlig et spill som kan stå helt fint på egne bein, og som ikke like lett kan henfalle til støvsamling med det aller første.

Moro Wii-sporting med mangfold