Moromann?

Å kalle motparten for «mørkemenn» er både barnslig og respektløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMADEBATTEN: Det var med stor forundring jeg leste Erling Fossens kronikk «Det totalitære økosamfunnet» i Dagbladet 22/10. Han påstår at det ikke finnes noen vitenskapelig konsensus om jordens tilstand. Det er feil. I tillegg til FNs klimapanel (IPCC), finnes det en lang rekke andre respekterte vitenskapelige akademier som deler synet om menneskeskapte klimaendringer. Ser man på den vitenskapelige litteraturen eller går på meteorologi- og klimatologikonferansene, er det kun en forsvinnende minoritet som sår tvil om en økt drivhuseffekt.

Istedenfor å lese forskning.no som retter seg etter journalistiske standarder på bekostning av kvalitet og etterrettelighet, bør Fossen bruke RealClimate.org – som prioriterer etterrettelighet – som kilde for klimastoff. Det er nemlig ikke riktig at det er blitt påvist feil i Al Gores dokumentar. (Jeg synes for øvrig det er en skandale at forskning.no, som Fossen referer til, også tar sikte på å bli brukt i skolen; informasjonen på det nettstedet er etter min oppfatning ikke til å stole på. Fossens påstander er kanskje en bekreftelse på dette, siden misoppfattelsen man lett får på forskning.no, er nettopp at det ikke finnes noen konsensus.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer