Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morrissey: - Hitler var på venstresida

- Ingenting jeg sier er provoserende. Det er bare fakta, sier den tidligere The Smiths-vokalisten.

SJOKKERER: Den tidligere The Smiths-vokalisten Morrisey har for vane å komme med kontroversielle utsagn. Foto: Jose Jordan/NTB Scanpix
SJOKKERER: Den tidligere The Smiths-vokalisten Morrisey har for vane å komme med kontroversielle utsagn. Foto: Jose Jordan/NTB Scanpix Vis mer

I et intervju publisert på hans egen nettside, sier Steven Patrick Morrissey blant annet at «halaslakt er ondskap», at han støtter det høyreradikale partiet For Britain og at Storbritannias statsminister Theresa May «ikke kan si sitt eget navn med mindre det er skrevet ned på et ark foran henne».

Morrissey er kjent for sine kontroversielle utsagn. En av uttalelsene Morrissey har gjort seg spesielt negativt bemerket med var om massakrene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

– Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenliknet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit» hver dag, sa han bare dager etter terrorangrepene, under en konsert i Polen.

– Ville du spist folk fra Sri Lanka?

– Når det gjelder rasisme, ser det ut til at den moderne, sprø venstresida har glemt at Hitler var på venstresida, sier Morrisey i intervjuet.

I fjor fikk han kritikk for ei T-skjorte som ble omtalt som rasistisk, og han slår tilbake mot dem som bruker ordet om ham.

– Når noen kaller deg rasist, sier de egentlig: hmm, du har faktisk et poeng og jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på det, så kanskje jeg kan distrahere deg ved å kalle deg en fanatiker, så glemmer vi begge hvor opplyst det du sa var, sier Morrisey.

Han mener at den verste formen for rasisme blir begått mot dyr.

– Hvis du spiser dyr, viser ikke det hat for en spesifikk art? Hva gir deg retten til å spise en annen art eller rase? Ville du spist folk fra Sri Lanka?

– Halal er for ISIS-tilhengere

Et annet tema som opprører artisten er halal- og koscherslakt.

– Halal-slakt krever et sertifikat som bare kan bli gitt av ISIS-tilhengere, sier Morrisey, som understreker at han heller ikke støtter vanlige slaktemetoder.

– Hvis du bruker uttrykket «human slakt», kan du like gjerne snakke om «human voldtekt», sier han.

Han forteller også at han støtter For Britain fordi de har «best politikk på dyrevelferd». Partiet ble startet av det tidligere UKIP-medlemmet Anne Marie Waters, skriver The Guardian.

– Aldri stemt

I intervjuet sier Morrisey at Brexit «ikke skjedde», fordi EU ikke ville latt det skje. Han forteller også at han selv aldri har stemt.

Artisten har tidligere kommet med flere kontroversielle utsagn rettet mot blant andre den britiske kongefamilien, Margaret Thatcher og George Bush, samt bemerkninger mot artistkolleger som Elton John og Bob Geldof.

Han har avlyst konserter fordi det var for kaldt, og fordi konsertarrangøren nektet å fjerne all kjøttservering den dagen han skulle opptre. Både hans siste album og hans debutroman har fått slett kritikk. Sistnevnte ble særlig latterliggjort for sine seksuelle skildringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling