Morrissey framstilles som rasist

Krever unnskyldning fra NME.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Artisten Morrisseys advokater har truet med rettslige tiltak mot musikkmagasinet New Musical Express (NME), dersom de ikke trykker en unnskyldning for en artikkel om den tidligere frontfiguren i The Smiths, skriver BBC News.

NME har kritisert Morrissey (48) for at han sa til en journalist at Storbritannia har mistet sin identitet på grunn av stor innvandring.

- Selv om jeg ikke har noe mot mennesker fra andre land, er det sånn at jo flere som kommer inn i England, jo mer forsvinner den britiske identiteten. Så prisen er enormt høy, sa Morrissey ifølge bladet.

- Hvis du reiser til Tyskland, er det fortsatt helt tysk. Hvis du reiser til Sverige, har landet fortsatt en svensk identitet. Men reis til England, og du har ingen anelse om hvor du er, fortsatte han.

Det siste tiåret har Morrissey oppholdt seg i Roma og Los Angeles. I et oppfølgerintervju modererte han utsagnene om immigrasjon:

- Det kan virke som grunnen til at jeg ikke vil bo i England er på grunn av immigrasjonseksplosjonen. Det stemmer ikke i det hele tatt. Det er andre grunner til at jeg synes England er veldig vanskelig, for eksempel prisnivået og presset, sa han da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer