Morrissey framstilles som rasist

Krever unnskyldning fra NME.

(Dagbladet.no): Artisten Morrisseys advokater har truet med rettslige tiltak mot musikkmagasinet New Musical Express (NME), dersom de ikke trykker en unnskyldning for en artikkel om den tidligere frontfiguren i The Smiths, skriver BBC News.

NME har kritisert Morrissey (48) for at han sa til en journalist at Storbritannia har mistet sin identitet på grunn av stor innvandring.


- Selv om jeg ikke har noe mot mennesker fra andre land, er det sånn at jo flere som kommer inn i England, jo mer forsvinner den britiske identiteten. Så prisen er enormt høy, sa Morrissey ifølge bladet.

- Hvis du reiser til Tyskland, er det fortsatt helt tysk. Hvis du reiser til Sverige, har landet fortsatt en svensk identitet. Men reis til England, og du har ingen anelse om hvor du er, fortsatte han.

Det siste tiåret har Morrissey oppholdt seg i Roma og Los Angeles. I et oppfølgerintervju modererte han utsagnene om immigrasjon:


- Det kan virke som grunnen til at jeg ikke vil bo i England er på grunn av immigrasjonseksplosjonen. Det stemmer ikke i det hele tatt. Det er andre grunner til at jeg synes England er veldig vanskelig, for eksempel prisnivået og presset, sa han da.

Morrissey skal også ha lagt til at kommentarene hans ikke skulle være polemiske, men var rene faktauttalelser.

Artistens manager beskrev det NME har gjort for karakterdrap, mens advokatene hans hevdet at de ville ta rettslige skritt for ærekrenkelse dersom en beklagelse ikke ble publisert innen klokka ett i ettermiddag.

IKKE RASIST: Dette er ikke første gang Morrissey er i hardt vær på grunn av polemiske uttalelser. Nå krever han en uforbeholden unnskyldning fra NME. Foto: STELLA PICTURES
IKKE RASIST: Dette er ikke første gang Morrissey er i hardt vær på grunn av polemiske uttalelser. Nå krever han en uforbeholden unnskyldning fra NME. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Fristen kom og gikk uten noen unnskyldning.

I en pressemelding som kom ut for noen timer siden, skriver NME:


- Vi kan bekrefte at vi har vært i kontakt med Morrisseys advokater, og mens vi venter på utfallet av diskusjonene med dem, vil vi ikke komme med flere uttalelser.

Dette er ikke første gang Morrissey er i hardt vær for kontroversielle handlinger eller uttalelser. Han har måttet tåle en god del kritikk for å ofte drapere seg i det britiske flagget, og mange har hevdet at han har forbindelser til det høyreekstreme partiet National Front. Dette har han imidlertid avvist:

- Hvis jeg er rasist er paven en kvinne. Og det er han ikke. Hvis National Front skulle hate noen, hadde det vært meg. Jeg ville vært øverst på lista, sa han i et intervju med magasinet Select i 1994.