Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morrissey har fått kreft

- Hvis jeg dør, så dør jeg.

AVSLØRER SYKDOM: Morrissey har vært inn og ut av sykehus på grunn av kreftbehandling. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
AVSLØRER SYKDOM: Morrissey har vært inn og ut av sykehus på grunn av kreftbehandling. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere The Smiths-frontfiguren og artisten Morrissey (55) behandles for kreft.

Det forteller han i et intervju med den spanske avisa El Mundo.

- Legene har skrapt bort kreftvev fire ganger allerede, men whatever. Hvis jeg dør, så dør jeg. Og hvis jeg ikke gjør det, så gjør jeg det ikke. Akkurat nå er jeg i god form. Jeg vet at jeg ser syk ut på mange av bildene som er tatt av meg i det siste, men det er det sykdom gjør med deg. Jeg kommer ikke til å bekymre meg over det, jeg skal hvile når jeg er død, sier Morrissey til El Mundo.

Uten platekontrakt Det har vært kjent at Morrissey har vært innlagt på sykehus flere ganger i løpet av de siste årene, og dermed har måttet avlyse en rekke konserter, men det er først nå at han forteller at det er kreft.

Artisten opplyser ikke om hvilken type kreftsykdom det er snakk om.

Morrissey ga i sommer ut albumet «World Peace Is None of Your Business», men droppet (eller ble droppet av) plateselskapet Harvest Records bare kort tid etterpå, og er for tiden uten platekontrakt igjen. 

Uten sosialt liv Men han besitter fremdeles en giftig tunge, og i El Mundo-intervjuet slenger han igjen med leppa til alt fra Beckham-familien til det britiske kongehuset.

Selv sier Morrissey at han er en snill og vennlig mann, men at han ikke har noe sosialt liv.

- Jeg trenger det ikke. Jeg bor alene, i stillhet. Begrepet «moro» er kunstig konstruert, og hvis du ikke har et sexliv, som jeg ikke har, er det umulig å forholde seg til mennesker, fordi de snakker bare om sex. Hvis du ikke har en partner, blir du sett rart på, sier han til El Mundo.

Da Dagbladet røpet at Morrissey var en av artistene som skulle opptre på fjorårets Nobel-konsert, etter at han tidligere hadde uttalt seg flåsete om 22. juli-tragedien, vakte det oppsikt. Fabian Stang sa blant annet at han ikke hadde lyst til å hilse på artisten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling