Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morrissey sier nei til Nobel-arrangement

Endrer ikke pressekonferanse-policy i Norge.

NOBELPRESSEKONFERANSE-NEKT: Britiske Morrissey vil ikke dukke opp på pressekonferansen i forbindele med Nobelkonserten onsdag formiddag. Det vil si at han er konsekvent, for han dukker ikke opp på pressekonferanser andre steder heller.
FOTO: HENNING LILLEGÅRD /DAGBLADET
NOBELPRESSEKONFERANSE-NEKT: Britiske Morrissey vil ikke dukke opp på pressekonferansen i forbindele med Nobelkonserten onsdag formiddag. Det vil si at han er konsekvent, for han dukker ikke opp på pressekonferanser andre steder heller. FOTO: HENNING LILLEGÅRD /DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Onsdag formiddag skal Nobel-vertene Claire Danes og Aaron Eckhart, sammen med Nobel-artistene, møte på en pressekonferanse i forbindelse med Nobelkonserten.

Det vil si alle utenom den tidligere The Smiths-vokalisten Morrissey.

Dag Hvaring i Eyeworks Dinamo, som produserer konserten, opplyser til Dagbladet at de har fått beskjed om at artisten ikke vil dukke opp på arrangementet i forkant av Nobelkonserten fordi han «ikke gjør pressekonferanser».

• Har du tips, bilder eller video i forbindelse med Morrisseys Oslo-besøk, send e-post til 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400.

22. juli-uttalelse Ifjor droppet Kylie Minouge og Susanne Sundfør arrangementet, sistnevnte på grunn av prøver.

Flere har reagert sterkt på at Morrissey, som er kjent for å komme med kontroversielle utsagn, er invitert til å synge på Nobelkonserten. Bakgrunnen er en uttalelse han kom med etter 22. juli-hendelsene, der han sa at massakrene i Oslo og på Utøya ikke kunne sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene.

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit», sa han fra scenen under en konsert bare dager etter massedrapene.

Dagen etter kom artisten med en skriftlig uttalelse der han understreket at han anså drapene for å være «grusomme», men sto for det han hadde sagt.

Stang-boikott Det har gjort at blant annet Fabian Stang ikke vil ta imot artisten på kontoret sitt, slik han har for vane å gjøre med Nobel-artistene.

- Selv om jeg har sagt at jeg ikke har lyst til at han skal komme på mitt kontor, så skulle jeg gjerne ha møtt ham et annet sted for å formidle til ham hvor uheldig en slik uttalelse er, i håp om at han i sin kamp for dyrene aldri igjen misbruker andres følelser, sa Stang til Dagbladet.

Nobelkonserten blir Morrisseys sjette konsert i Norge.

Sist den skandaleombruste artisten sto på en scene her i landet, var i 2009. Den gang endte hele bandet med å gå av scenen etter at et ølglass ble kastet mot vokalisten. Den kommende opptredenen blir også hans første siden mars, da han måtte avlyse en turné i Sør-Amerika på grunn av matforgiftning.
  I tillegg til Morrissey, skal også blant andre Mary J. Blige, Envy, Zara Larsson og James Blunt opptre på Nobelkonserten. Årets konsert er den 20. i rekken, og når potensielt ut til 350 millioner husstander over hele verden.