Morrissey vil til Iran

...og spille konsert. Får han lov av myndighetene?

(Dagbladet.no): Britiske Morrissey er i forhandlinger med iranske myndigheter om å få spille en konsert i landet, skriver den britiske avisa Independent i dag.

Før jul kom nyheten om at irske Chris de Burgh har fått godkjennelse av det prestestyrte landet om å holde en konsert i Teheran til sommeren.

Ingen vestlige artister har opptrådd i Iran siden den islamske revolusjonen i 1979, og landet kjører en meget restriktiv linje overfor all vestlig populærkultur. Radio får bare spille instrumentalversjoner av vestlige låter, og nylig ble det lansert en kampanje mot rapmusikk.

Men for Morrissey er det topp prioritet å turnere i Midt-Østen i 2008, sier den tidligere The Smiths-vokalistens manager til Independent.

- På en eller annen måte vil vi turnere i Midt-Østen, det vil si steder som Jerusalem og Beirut. Så håper vi å kunne spille i Iran, sier han.

Morrissey, som kommer med en samleplate fra solokarrieren i år, har et særlig ønske om å kunne opptre sammen med den arabiske popsangeren Kazem al-Sahir.

MOT NYE MARKEDER: Er Iran i ferd med å løsne på popmusikk-snippen? Presteskapet i landet skal ha sagt ja til at Chris de Burgh spiller i landet, og nå skal Morrissey - her fotografert under Øyafestivalen i Oslo i 2006 - være i forhandlinger om det samme. Foto: SCANPIX
MOT NYE MARKEDER: Er Iran i ferd med å løsne på popmusikk-snippen? Presteskapet i landet skal ha sagt ja til at Chris de Burgh spiller i landet, og nå skal Morrissey - her fotografert under Øyafestivalen i Oslo i 2006 - være i forhandlinger om det samme. Foto: SCANPIX Vis mer