Morrisseys debutroman slaktes i hjemlandet: - Det er en upolert drittbok

Nådeløs bokanmeldelse.

Slaktes: Debutromanen til tidligere The Smiths-sanger Steven Patrick Morrissey slaktes i britisk avis. Foto: Scanpix
Slaktes: Debutromanen til tidligere The Smiths-sanger Steven Patrick Morrissey slaktes i britisk avis. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Steven Patrick Morrissey, best kjent som tidligere sanger i The Smiths, har gitt ut sin første roman «List of the Lost».

Historien finner sted på 1970-tallet, og handler om et stafettlag som tilfeldigvis dreper en person, som viser seg å være en demon. Dermed får stafettlaget en forbannelse kastet over seg. 

Ifølge den britiske avisa The Independent, har boka nå mottatt en av de mest fordømmende anmeldelsene noen gang publisert i en riksavis.

- Ikke les den Anmeldelsen som The Independent refererer til er skrevet av Michael Hann for avisa The Guardian.

- Det er vanlig i denne type artikler å fortelle deg at vi leser boka, slik at du slipper. Det er vanligvis en spøk, men i dette tilfellet er det helt sant. Ikke les den, skriver Hann.

Avisa The Telegraph synes heller ikke stort om boka, og kaller den uleselig. 

Hva Morrissey selv forteller om boka er ikke noe man trenger å bry seg om, ifølge The Guardian-anmelderen.

- Alt du trenger å vite om denne boka er at du ikke må kjøpe den. Det er en upolert drittbok, skriver Hann nådeløst i sin anmeldelse.

- Har mine håp «List of the Lost» er sangerens første forsøk på fiksjon etter han entret litteraturverdenen med sin selvbiografi «Autobiography» i 2013.

Selvbiografien ble etter kort tid den raskest selgende boka innen sjangeren rock i Storbritannia, og toppet britiske boklister fem uker i strekk. I fjor fortalte Morrissey sine fans om planene for det nye bokprosjektet.

- I 2013 publiserte jeg min selvbiografi og den har gjort langt større suksess enn mine album, så ja, jeg er kommet halvveis med min roman. Jeg har mine håp, skrev han på fansiden «True to You» i fjor.

Nå mener The Guradian-anmelderen at det er på tide at Morrissey slutter å skrive bøker for godt.

- Vær så snill å ikke oppfordre Morrissey til å gi ut flere romaner, skriver Michael Hann i anmeldelsen.

Morrissey har ikke kommentert de kritiske omtalene av romanen.