Morsom nedkjøling

«Istid 3» kan gi 3D-filmen sitt endelige gjennombrudd.

|||Når  filmer  får  tall  etter tittelen er det alltid en faren for at de begynner å gjenta seg selv. I dette  tilfellet  ligger  stadig  den samme suksessformelen i bånn, men likevel er sitronen langt fra skviset  tørr.  Det  tredje  kapittelet  er  ikke  morsommere  enn  de  to foregående, men det er mer actionfylt. 

Og som ekstra bonus er det denne gang i 3D. Det skaper mer dybde, om ikke i figurene og historien, så definitivt i bildene.

Eggadopsjon
Mammutparet  Manny  og  Ellie  forbereder  seg  på familieforøkning. Kompisene Diego og Sid føler seg tilsidesatt  og  takler  det  på  hver  sin  måte: Diego stikker, mens Sid forsøker å starte sin egen familie  ved  å  adopterer  tre  egg  —  som  viser seg å inneholde svært sultne, men samtidig veldig kjærlige tyrannosaurer.

Dinosaurmammaen er ikke spesielt kjærlig og tar med seg både ungene — og Sid.

Dermed er et eventyret i gang.

Klassikere
Men  som  alle  barn  (og  voksne) med litt mer enn minimal kunnskap til dinosaurer vet, levde verken mammuter  eller sabeltiger samtidig med dinosaurer.

Det vet selvfølgelig også filmskaperne. Jeg skal ikke røpe mer her, men kan forsiktig antyde at manusforfatterne har hentet inspirasjon fra klassikere som «Den tapte verden» og «Moby Dick», der den enbeinte kapteinen er byttet ut med en enøyd røyskatt, og den hvite hvalen er blitt en hvit dinosaur.

Plettfri og uanstrengt
Bare  i  Norge  lanseres  «Istid  3» i hele 181 kopier, hvorav 21 er i 3D. Vi snakker her altså om et gjennombrudd  for den nyeste 3D-teknologien, som fungerer helt ypperlig — i hvert fall når det dreier seg  om  animasjon.  Humoren er også stadig frisk, heldigvis har man klart å begrense seg i bruken av popkulturelle  referanser. 

Fornorskingen  føles  uanstrengt og de norske stemmene, anført av Dagfinn Lyngbø og Otto Jespersen, vil nok også være med på å sikre suksessen her hjemme.

«Istid 3 - dinosaurene kommer»

5 1 6
Regi:

Carlos Saldanha og Mike Thurmeier

Se alle anmeldelser