Morsom og bisarr hjernekrim

Oppturen fortsetter med «Sam & Max».

||| Vi har kommet til tredje episode av tredjesesongen av «Sam & Max»-serien til Telltale Games, noe som hittil tegner å bli selskapets beste sesong hittil - uansett spillserie.

I forrige episode fikk vi spille som forfedrene til frilanspolitidyrene Sam og Max, idet de rotet rundt i egyptiske gravkamre på jakt etter djevelens leketøyskiste.

Denne gang tas handlingen tilbake til nåtiden, uten at vi helt gir slipp på Egypt-temaet fra forrige episode.

Jeg skal ikke røpe for mye av handlingen, annet enn å si at det rundt halvveis i episoden kommer et overraskelsesmoment som snur det hele på hodet - en vri som fungerer svært godt.

Utgangspunktet for episoden er at noen har stjålet hjernen til Max, den sarkastiske, aggressive og høyt elskede kaninen som heldigvis ikke er fraværende fra episoden selv om topplokket hans er jekket opp av uvedkommende.

Fortsatt spiller Max' psykiske krefter en avgjørende rolle i gåteløsningen underveis. Ved hjelp av disse kan du teleportere mellom telefoner, gjenskape Max i visse gjenstanders bilde, og se inn i fremtiden.

1

Som i de foregående episodene er dette høyst tilfredsstillende affærer, der du virkelig blir satt på prøve.

Ved et par anledninger vil du oppdage at noen av løsningene går igjen - men det er ikke verre enn at humoren serien er kjent for drar det hele trygt i land.

I starten av spillet blir Sam opplært i effektiv forhørsteknikk, som såvidt blir brukt før det hele glemmes. Dette er også noe som godt kunne vært utbrodert og gjort mer helhetlig gjennom episodens gang.

Ennå har ikke Max oppdaget alle kreftene han potensielt har tilgang på, og nå gjenstår bare to episoder før sesongslutt.

Spenningen knytter seg derfor ikke bare til hva som skjer etter den bisarre slutten - men også til hvilke nye evner vi får løst oppgavene med i neste episode om en måneds tid.

Tredjesesongen av «Sam & Max», «The Devil's Toybox», kan kjøpes samlet på Telltales hjemmesider for rundt 230 kroner.

Morsom og bisarr hjernekrim