Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Morsomt

Morsomt og passe skeivt om bonden og den nye tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Hans Rotmo er folkelig et honnørord. Han har dyrket sin blanding av politikk og humor i grupper som Vømmøl Spellmanslag, Arbeidslaget og Heimevernslaget og som soloartist. Det musikalske følget, som vanlig i skjæringspunktet folkemusikk/country/rock, ivaretas her av trioen Skrujern, Spellmanslaget og sangkoret Vidsyn.

Trønderen er de siste åra blitt teatermann, og «Bønder i solnedgang» har til helga premiere på Trøndelag Teater. Det bør bli morsomt, i hvert fall fungerer konseptet på cd. Og ringen er på mange måter sluttet. Likheten med Rotmos prosjekter på 70-tallet er slående, men fokus er flyttet fra Vømmøldalen og Porselenstrand til gårdene Sarvet, Botn og Gørhenget. Det handler om bonden i særdeleshet, om sjølberging, økologisk jordbruk, fraflytting, trygd - og Internett. Få tar dette på kornet som Rotmo, og det er bare å ta av seg capsen for verselinjer som «Hundre tusen sprøytevogner dusjer/bonden er blitt pusher/moder jord er sprøytenarkoman»...