Morten Abel glad, men kritisk

Årets Spellemann Morten Abel var lykkelig over å ha gjort reint bord under prisutdelingen, men advarte komiteen mot å bli kjedelige.

- Spellemannsshowet skal dyrke nye artister, skyve fram talentene og være en anledning til å gjøre stas på oss selv. Det må ikke være en greie for å hylle gamle helter, sier Abel til NTB.

En knapp time før hadde han altså hentet pris for årets Spellemann, Han ble også årets popsolist og «I'll Come Back And Love You Forever» ble kåret til årets låt.

Abel var ikke fornøyd med showet som var direktesendt på NRK1. Han mente det ble kjedelige dødpunkter, og var mest kritisk til delen som kretset rundt prisen for Tidenes norske hit, og blant annet besto av en medley av de nominerte låtene fra tiår tilbake.

- Vi må lage show! oppfordret Abel som ikke har tenkt å bruke dagene som kommer til å hvile på laurbærene etter kritikerrost turné og storsalg av sin siste plate.

- Prisen er en del av et kommersielt høydepunkt for meg som artist. Men nå skal jeg sette den på hylla, og komme meg videre med et nytt uttrykk, og en ny plate, sier han.

(NTB)

NORGES ENESTE POPSTJERNE? Mange kaller ham Norges eneste virkelige popstjerne. Han er i hvert fall en av de største for tida, Morten Abel, som vant både årets låt, ble kåret til årets pop-soloartist og til årets spellemann i Spektrum. Foto: Jarl Fr. Erichsen/ SCANPIX