<strong>SOLO IGJEN:</strong> Morten Harket skal være ferdig med sin nye soloplate til jul. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
SOLO IGJEN: Morten Harket skal være ferdig med sin nye soloplate til jul. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

Morten Harket jobber med Pet Shop Boys og Kent på nytt soloalbum

Går solo etter a-ha-oppløsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember i fjor avsluttet a-ha en 25 år lang karriere med en storslått konsert i Oslo spektrum.

I kjølvannet av dette, prøver vokalisten Morten Harket seg igjen som soloartist.

Det skriver VG i dag.

Arbeidet med det nye soloalbumet startet i april i år, med mål om å være ferdig innen jul.

Får stjernehjelp Med seg som låtskrivere har Harket fått med seg både de svenske depperockerne Kent og de britiske synthpop-pionerene Pet Shop Boys.

- I tillegg til å skrive mye selv, har Morten vært i kontakt med låtskrivere fra forskjellige miljøer. I løpet av denne prosessen kom det fram at både Kent og Pet Shop Boys kunne tenke seg å bidra, og det takker vi ja til med stor glede, sier Morten Harkets manager Harald Wiik til Dagbladet.

Helt konkret har Pet Shop Boys skrevet én av låtene til den nye plata, mens Joakim Berg og Martin Skjøld fra Kent har skrevet to av de nye låtene sammen med Morten Harket.

Hemmelighetsfull - Nå som a-ha er ferdig, hvilke andre musikere skal han ha med seg?

- Det vet vi strengt tatt ikke før plata er ferdig, i og med det spilles inn mye mer materiale enn det som anvendes, så jeg vil helst ikke nevne noen navn foreløpig.

Wiik opplyser til Dagbladet at albumet blir gitt ut og distribuert av Starwatch/Universal, den samme konstellasjonen a-ha brukte på sine siste album.

Etter at plata er kommet i butikken, foreligger det planer om en lengre turné som går over store deler av verden.

- Morten kommer til å turnere i hele Europa fra og med midten av april, og det er også sannsynlig at det blir en turne i Sør-Amerika i Februar/Mars. Planene for høsten 2012 er ikke klare ennå, men vi regner blant annet med å besøke Japan og Oceania i den perioden, forteller Wiik.

Soloartist - igjen I dagens VG står det at den norske produsenteten Bjørn Nessjø har arbeidet med Morten Harkets nye album. Det er ikke riktig.

- Plata blir produsert av Steve Osborne, som tidligere har jobbet med a-ha, New Order og Placebo, forteller Harkets manager.

Mortet Harket har tidligere gitt ut fire soloalbum , det siste i 2008. I 1995 tok han storeslem under Spellemannprisen med albumet «Wild Seed» og singelen «A Kind of Christmas Card», da han vant alle kategoriene han var nominert i - beste mannlige artist, beste album, årets låt og årets spellemann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer