Morten Harket prioriterer ny soloplate

Kommer før ny A-ha-skive.

(Dagbladet.no): Dagens konsert i havnebassenget i Kiel er årets siste liveopptreden for A-ha, som ifølge Magne Furuholmen nå starter jobben med sin niende plate med ny musikk.

Før den tid kan du imidlertid regne med en ny, engelskspråklig pop-plate fra Morten Harkets hånd. Det har han ikke gitt ut siden storselgeren «Wild Seed» i 1995.

Vokalisten, som ble observert på kaia i naturskjønne Lyngen i Nord-Norge tidligere i sommer, travelt opptatt med å skrive låter, bekreftet dette overfor Dagbladet.no før han gikk på scenen i Kiel.

- Kommer den før eller etter den neste A-ha-plata?

- Før!, slo Harket fast.

«Wild Seed»-skiva hadde hits som «A Kind of Christmas Card» og «Spanish Steps» og beviste at Harket var i stand til å lage god pop også uten Furuholmen og Paal Waaktaar-Savoy som makkere. Hans to norskspråklige album «Poetenes evangelium» og «Vogts villa» solgte i sin tid langt mindre.

I Kiel i dag åpnet A-ha med klassikeren "I\'ve Been Losing You", fortsatte med "Stay On These Roads" og kjørte en ren hitparade med blant annet "Take On Me", "The Sun Always Shines On TV", "The Living Daylights" og "Summer Moved On".

Før konserten ga de uttrykk for en viss begeistring for folkemengden som hadde møtt fram på kaia.

SISTE KONSERT: For i år. Her er A-ha sammen med "Color Magic"-kaptein Erling B. Hansen i Kiel i dag. Foto: PÅL NORDSETH
SISTE KONSERT: For i år. Her er A-ha sammen med "Color Magic"-kaptein Erling B. Hansen i Kiel i dag. Foto: PÅL NORDSETH Vis mer

- Dette er en flott måte å avslutte årets livekonserter med. Bare synd vi ikke har hatt tid til å gå ombord og se båten, sa Harket.