Morten Harket prioriterer ny soloplate

Kommer før ny A-ha-skive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagens konsert i havnebassenget i Kiel er årets siste liveopptreden for A-ha, som ifølge Magne Furuholmen nå starter jobben med sin niende plate med ny musikk.

Før den tid kan du imidlertid regne med en ny, engelskspråklig pop-plate fra Morten Harkets hånd. Det har han ikke gitt ut siden storselgeren «Wild Seed» i 1995.

Vokalisten, som ble observert på kaia i naturskjønne Lyngen i Nord-Norge tidligere i sommer, travelt opptatt med å skrive låter, bekreftet dette overfor Dagbladet.no før han gikk på scenen i Kiel.

- Kommer den før eller etter den neste A-ha-plata?

- Før!, slo Harket fast.

«Wild Seed»-skiva hadde hits som «A Kind of Christmas Card» og «Spanish Steps» og beviste at Harket var i stand til å lage god pop også uten Furuholmen og Paal Waaktaar-Savoy som makkere. Hans to norskspråklige album «Poetenes evangelium» og «Vogts villa» solgte i sin tid langt mindre.

I Kiel i dag åpnet A-ha med klassikeren "I\'ve Been Losing You", fortsatte med "Stay On These Roads" og kjørte en ren hitparade med blant annet "Take On Me", "The Sun Always Shines On TV", "The Living Daylights" og "Summer Moved On".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer