Morten og Bertine på motetoppen

Dagbladets motejury har gransket norske kjendisers omgang med tekstiler i året som gikk. Her kan du lese resultatet av kåringen.

Artister på topp og artister på bånn! Bertine Zetlitz og Morten Abel får ros fordi de leker med klær og stil, mens Jan Eggum og Elisabeth Andreassen får kjeft for det meste...

Best kledde kvinner:

1.Bertine Zetlitz

2. Åse Kleveland

3. Kronprinsesse Mette-Marit

4. Silje Nergaard

4. Nina Owing

4. Noora Noor

7. Ingrid Schulerud

8. Lise Karlsnes

9. Ingunn Yssen

10. Hilde Marstrander

11. Prinsesse Märtha

Best kledde men:

1. Morten Abel

2. Kåre Conradi

3. Jon Øigarden

3. Jon Almås

5. Röyksopp

5. Christian Borch

5. Marcel Lelienhof

8. Jono el Grande

9. Robert Stoltenberg

10. Paul Waaktaar Savoy

Verst kledde kvinner:

1. Elisabeth Andreassen

2. Siri Lill Mannes

3. Anita Apelthun Sæle

3. Aqua-Lene

5. Tanya Hansen

5. Dorthe Skappel

7. Valgerd Svarstad Haugland

8. Eli Hagen

9. Ingeborg Sørensen

10. Toppen Bech

Verst kledde menn:

1. Jan Eggum

2. Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm

3. Ramsy Suleiman og Rodney Karlsen

3. John Carew

5. Ari Behn

6. Davy Wathne og Mini

7. Ole Ivars

8. Øystein Stray Spetalen

8. Tore Skoglund

10. Tore Vik

I JURYEN: Motemedarbeider i Dagbladet, Anna B. Jenssen, moteredaktør i Henne, Lisbeth Guldbrandsen, designer Pål Jøssang og sjefredaktør i Tique, Tone Skårdal Tobiasson.

EGEN STIL<br> - Bertine Zetlitz har en helt egen stil. Hun har et sterkt uttrykk som hun har utviklet over tid og holdt fast ved. Bertine går sine egne veier og har et vesen som gjør at hun godt kan leke seg med klær. Og det gjør hun til gagns. Det er noe imponerende ved helheten, fra frisyren og makeupen til klær, sko og tilbehør. Og ikke bare til fest eller når hun opptrer, hun er stilig til hverdags også. Hun er veldig typete og framstår som ganske uavhengig av motetrendene. Bertine bruker moten mer enn den bruker henne. Hun viser humor og lekelyst og tar ikke klær så altfor alvorlig. Jenta ironiserer og er ikke i nærheten av å være et moteoffer.
BOMMER:<br> - Det kan fort bli rart når kvinner ikke kler seg etter alderen. Det er ikke smart å stupe inn i døtrenes klesskap. Vi påstår ikke at det er det Bettan har gjort, men hun bommer på dette med alderen. Hun synes nok det er moro med klær, og er en flott dame, men det hun har på seg har en tendens til enten å bli for vidt eller for trangt. Hun har motemessig parkert på litt tidlig 90-tall. Det er litt for seint til å kunne omfattes av 80-tallsretroen. Bettan har både penger og potensial til å ta påkledningen mer seriøst. Og som artist bør hun absolutt gjøre det. Hun er en flott dame, egentlig!
MOT OG SKROG:<br> - Nasjonen har ikke mange popstjerner, men vi har da Morten Abel, mannen som har mot og skrog til å kle seg og te seg som popstjerne. Og så har han god smak, og han er leken og dristig. Han våger å bruke feminine elementer uten å være redd for å bli skrulle. Den mannen er trygg på seg sjøl! Det virker som at han har et avslappet, ikke maniert, forhold til klær. Det han ifører seg ser ut som hans egen stil, og ikke noe en stylist har kommet drassende med. Abel har mot til å trå til, og motemessig er han ikke redd for noe. Han er litt skeiv, rocka og lurvete med sjarm. Det kan han tillate seg, siden han er popstjerne.
BRYR SEG IKKE:<br> - Dette er mannen som overhodet ikke bryr seg om klær, og som kanskje mener det er litt kult å se ut akkurat som han gjorde på 70-tallet. Men med fett hår og litt krøllete klær framstår man mer som uflidd ennutspekulert retrokul. Eggum har sikkert mer enn nok av penger, og en liten slump kan han da tillate seg å bruke på klær. Det er ingen skam å spørre om hjelp. Og Eggum er på et slikt nivå at sjøl Dressmann kan hjelpe ham...