Morten Sandøy blir ny programleder i «God morgen Norge»

Blir vikar for Peter Moi Bubresko. 

NY PROGRAMLEDER: Morten Sandy blir programleder i «God morgen Norge» fra januar og fram til sommeren. FOTO: TV 2. 
NY PROGRAMLEDER: Morten Sandy blir programleder i «God morgen Norge» fra januar og fram til sommeren. FOTO: TV 2. Vis mer

(Dagbladet): Fra januar blir Morten Sandøy, som nå jobber som nyhetsanker i TV 2, å se på skjermen under «God morgen Norge». Sandøy blir vikar for Peter Moi Bubresko fram til sommeren, mens han er ute i pappaperm.

- Jeg er veldig motivert til å gå i gang med dette. Jeg synes «God morgen Norge» er et veldig allright konsept. Det er feel good-tv, med både nyheter og aktualiteter. Å jobbe med både alvor, og mindre alvorlige ting ser jeg frem til, sier Sandøy til Dagbladet.

Blir ukespendler

Morten Sandøy har jobbet i TV 2 siden starten i 1992, og har vært nyhetsanker siden slutten av 90-tallet, både på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen. Han har også vært en liten tur innom «God morgen Norge». Det var riktignok bare i to uker.

- Ja, jeg var vikar i to uker for mange år siden. Jeg husker ikke årstallet, så det begynner å bli noen år. Men konseptet er jo ikke så veldig ulikt det vi gjør på Nyhetsmorgen i helgene. Det jeg tror er veldig viktig er å ta alle saker på like stort alvor. Det varierer hva folk der hjemme synes er viktig og interessant, og da er det viktig å gjøre det, sier Sandøy.

Nå blir det pendling mellom Bergen og Oslo, hvor «God morgen Norge» spilles inn.

- Jeg vil fly frem og tilbake til Oslo på ukesbasis. Men nå er barna så store at det tenker jeg går bra, sier han.

Avlesen-Østli også ny

Også i forrige uke ble et nytt «God morgen Norge»-fjes presentert. Siri Nilminie Avlesen-Østli (32) kommer fra jobben som programleder for TV 2 Sporten, og blir ny programleder i den populære morgensendingen.

Hun tar da over jobben etter Cathrine Fossum.

- Det blir trist å ta avskjed med Cathrine, men jeg gleder meg til å følge Siri inn i «God morgen Norge»-universet. Jeg er helt sikker på at dette er et veldig godt valg, sa redaksjonsleder i «God morgen Norge», Sissel Randsborg.

Avlesen-Østli har erfaring fra TV 2 Sporten og Alltid Nyheter. Hun har også vært innom VGTV.