Morten synger ut

HARSTAD (Dagbladet): I går stakk Morten Abel til havs med skuta «Anna Rogde», mens han bannet på perfekt bodødialekt. I kveld synger han ut med strykere og blåsere i festspillbyen Harstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Poenget er å hele tida lære noe. Holde spenningen oppe. Hvis ikke, er det lett å stivne. Denne oppsetningen blir jævlig bra, lover rockestjernen fra Stavanger.

I en alder av 38 år bestiger Abel sitt kanskje sprekeste og mest kreative punkt i karrieren - samtidig som han spiller inn oppfølgeren til megasuksessen «Here we go then, You and I».

Visjonen om å gjøre noe nytt og helt annerledes sørget nylig for å sende Morten Abel strippet ut på landeveien med selskap av gitaren.

Kort etter slo han over til den andre ytterligheten - og koblet seg med Norsk Universalorkester. Et samarbeidsprosjekt mellom ham og et knippe distriktsmusikere fra Nord-Norge.

Resultatet blir å høre i kveld - for smekkfullt hus i festspillbyen Harstad.

- Det blir tøft, gjentar Abel.

Ingen «verstinger»

Hans egne rockelåter kommer i helt ny innpakning. Backet av en cello, en bratsj, to fioliner, en barytonsaks, en sopransaks, to trompeter, et piano, en gitar og et trommesett skal Abel framføre 12- 14 av sine egne låter.

- Det blir kjente låter, og det blir låter jeg aldri før har framført på en scene, sier Abel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer