Morten tok hjem prisen

Pianisten Morten Qvenild (28) vant årets jazzpris på Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG (Dagbladet.no): Pianisten Morten Qvenild (28) mottok i dag Kongsberg Jazzfestivals musikerpris på 100 000 kroner.

Han er tidligere kjent fra Jaga Jazzist, Shining og Nils Petter Molværs band, og stadig aktuell med blant annet popbandet National Bank, som skal lage sin andre plate til høsten.

Qvenild, som er født og oppvokst i bergstaden, kvitterte med følgende replikk:

- Det er spesielt å motta prisen her. Hadde det ikke vært for Kongsberg jazzfestival hadde jeg antakelig hatt en mye bedre betalt jobb!

Siden han var atten og krøp ut av øvingsrommet med gruppa Østenfor Sol, har Qvenild etter eget utsagn «brent jernet» og jobbet som en hvirvelvind.

I fjor var han aktuell med nye plater fra både Susanna & the Magical Orchestra, Solveig Slettahjell og jazztrioen In the Country, og alle har blitt fulgt opp med hvileløse turneer blant annet i England og USA.

Nå skal han for første gang i karrieren ta en time-out, trekke seg tilbake på fjellet med

fiskestanga og tenke over hva som skal prioriteres i tiden framover.

- Jeg sier ikke at jeg skal slutte i noen av banda, men at det må skje noen prioriteringer. Jeg må bli flinkere til å planlegge, for nå er jeg helt utslått, sier han. Før han løper videre til neste spillejobb nedi gata - med fofatteren Frode Grytten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.