Morten tok hjem prisen

Pianisten Morten Qvenild (28) vant årets jazzpris på Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG (Dagbladet.no): Pianisten Morten Qvenild (28) mottok i dag Kongsberg Jazzfestivals musikerpris på 100 000 kroner.

Han er tidligere kjent fra Jaga Jazzist, Shining og Nils Petter Molværs band, og stadig aktuell med blant annet popbandet National Bank, som skal lage sin andre plate til høsten.

Qvenild, som er født og oppvokst i bergstaden, kvitterte med følgende replikk:

- Det er spesielt å motta prisen her. Hadde det ikke vært for Kongsberg jazzfestival hadde jeg antakelig hatt en mye bedre betalt jobb!

Siden han var atten og krøp ut av øvingsrommet med gruppa Østenfor Sol, har Qvenild etter eget utsagn «brent jernet» og jobbet som en hvirvelvind.

I fjor var han aktuell med nye plater fra både Susanna & the Magical Orchestra, Solveig Slettahjell og jazztrioen In the Country, og alle har blitt fulgt opp med hvileløse turneer blant annet i England og USA.

Nå skal han for første gang i karrieren ta en time-out, trekke seg tilbake på fjellet med

fiskestanga og tenke over hva som skal prioriteres i tiden framover.

KUNNE HATT EN BEDRE JOBB: Prisvinner pianisten Morten Qvenild mente han kunne hatt en bedre jobb hadde det ikke vært for Kongsberg jazzfestival. Foto: Pål Nordseth
KUNNE HATT EN BEDRE JOBB: Prisvinner pianisten Morten Qvenild mente han kunne hatt en bedre jobb hadde det ikke vært for Kongsberg jazzfestival. Foto: Pål Nordseth Vis mer

- Jeg sier ikke at jeg skal slutte i noen av banda, men at det må skje noen prioriteringer. Jeg må bli flinkere til å planlegge, for nå er jeg helt utslått, sier han.

Før han løper videre til neste spillejobb nedi gata - med fofatteren Frode Grytten.

Fredag og lørdag har kongsbergenserne nytt godt av oppholdsvær og solstreif, og festivalen har hentet inn igjen det tapte billettsalget fra de uværsrammede to første dagene. Det vil si at man styrer mot cirka 13 500 solgte billetter, som er på nivå med fjoråret.

Styreleder Odd Bjørkgård sier man neppe sitter igjen med noe overskudd etter det som vil bli husket som det store flomåret på Kongsberg.

- Men dette viser hvor viktig det er å ha en solid økonomi å falle tilbake på, sier han.

Blant høydepunktene på årets festival var konserter med frijazzlegenden Ornette Coleman, saksofonvirtuosen Joshua Redman og sangerinnen Dee Dee Bridgewater.

Og i kveld er det Wilco alle gleder seg til på Kongsberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer