Morten Tyldum: - Jeg har ikke noe behov for å leve et glamorøst liv

Nordmannen storfavoritt til Oscar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Altså, jeg er uredd som person og ærlig talt driter jeg i hvordan jeg blir oppfattet på settet. Jeg er engasjert, og jeg både ler og gråter i monitoren. De jo så innmari korrekte på engelske filmsett. De har bare godt i at noen røsker litt i dem.

Regissør Morten Tyldum (46) har akkurat blitt konfrontert med skuespiller Benedict Cumberbatch' karakteristikk av ham som en mann som drikker alt for mye kaffe og forvandles til et «sukkermonster» når det røyner på.

De to har jobba intensivt sammen om filmen «The Imitation Game», den sanne historien om det ulykkelige mattegeniet Alan Turing (1912-1954) som knekte tyskernes sambandskoder under krigen.

Kan vinne Oscar Filmen, som har norsk premiere 1. juledag, har fått en enorm mottakelse overalt der den er vist, og er blant de aller største favorittene til neste års Oscar-priser i høythengende kategorier som beste film og beste regi. I møtte Tyldum norsk presse i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer